Părinţii sunt de vină? Încetaţi să căraţi cu voi supărările din trecut!

90 la sută dintre cei care vin la o consultaţie vorbesc despre problemele cu părinții. Încep diferit, dar finalul e la fel. Părinţii îmi sunt datori. Această afirmație devine un obstacol major în muncă. Este imposibil să restabileşti relații între tineri şi cei mai mari, atunci când cei mai tineri cer. Când nu le e suficient tot ceea ce a fost deja dat și făcut.

Îmi amintesc acum cinci ani, când pentru mine, această frază a avut, de asemenea, o mare semnificație. În acel timp îmi  plăcea să port ca pe un sac de scrisori experiențele, trăirile  din copilărie.  Pentru a reaminti de fiecare dată mamei mele că ea ar fi putut face mai mult pentru mine. Pentru a-mi aminti de tata cu un reproș – ar fi putut, de fapt, ar fi trebuit! Și toate acestea  m-au  distrus pe mine și viața mea, pentru că eu trăiam  în trecut. cu evenimentele  și ofensele anterioare. Pe care de dat drmul nu era posibil (la urma urmei, era necesar să se facă dreptate!).

Și acum întâlnesc aceleași fete, femei. Din nou, văd în ele – pe mine însămi și experiențele mele. Îmi amintesc cât de greu a fost să renunț la această comoară de traume din copilarie. Ceea ce părea  ciudat și prostesc – pentru că ceva trebuia să fac cu ele.

Nu poţi renunţa la ele! La urma urmei, trebuie să existeo compensare pentru toate – scuze, pocăință (de exemplu mândrie umflate). A fost foarte ciudat, pentru că dacă  scoateţi scenariul vechi – aveți nevoie pentru a crea ceva nou – și ce ar trebui să fie acel nou? Cine știe? Cine mă poate învăța?

Dar acesta a fost cel mai important pas în viața mea. Să nu mai sufăr , clarificând trecutul. Să încetez să mă  plâng pe cei care mi-au dat viață. Să nu mai fiu o victimă. Să nu mai car amintirile urâte. La aceasta nu a ajutat nici o iertare, nici psihanaliza – pentru că din nou și din nou alegeam nu dintre  cele mai bune amintiri. Vorbitul şi plânsul ,de asemenea, dădeau un efect temporar.

Care a fost punctul decisiv? Cartea lui Hunter Beaumont „A privi sufletul.“  În ea sunt scrise lucruri simple, la care eu nu m-am gândit. Că e necesar să vedeţi în mama și tatăl vostru … OAMENI! Imaginați-vă – oameni! S-ar părea că – ce e aici de neînţeles? Dar dacă înțelegem că ei sunt oameni, nu am cere atât de mult de la ei.

Mamele și tații noștri… După ce au crescut în perioada postbelică sau au trăit pe timpul războiului. Supraviețuitorii diverselor dezastre. Ei adesea erau daţi la orfelinate sau îndeobşte luaţi de la familiile monoparentale. Ei au trebuit să rupă relațiile cu rădăcinile – în cazul în care rădăcinile erau „greșite“ în opinia autorităților. Părinții lor au crezut în comunism, mai degrabă decât în ​​Dumnezeu. Și au învățat îndeplinească cincinalele. În acest caz, ei au primit foarte puțină dragoste. Autentică, altruistă, sinceră.

Și când au devenit părinți – au vrut să facă lucrurile în mod diferit. Să le vorbească copiilor despre dragoste, dacă lor nu li s-a vorbit. Să-i îmbrăţişăm, în cazul în care nu am fost îmbrăţişaţi … Au făcut o descoperire – dar, în măsura în care este posibil. Și când ne uităm la ei, pierdem din vedere istoria lor. Noi dispreţuim darul vieții, care a venit prin ei. Noi dispreţuim tot ce am primit. Și cerem, cerem, cerem … distrugând relațiile.

Părinții noștri ne-au dat atât cât au putut. Mai mult, nu aveau de unde. Iar sarcina noastră – să acceptăm acest lucru ca fiind suficient. Numai în acest moment putem schimba relația cu părinții. Numai după o astfel de conștientizare. Numai atunci când vedem în ei  oamenii.

Și nu doar cu părinții -încercaţi să vedeţi persoana în soțul dvs, soacră, personalitatea copilului dumneavoastră – și vă va fi mult mai ușor de a trăi și de a construi relații.

Fiecare are propria sa istorie, propriile răni şi cicatrici. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem fi fericiți. Fericirea vine atunci când vom înceta să cărăm ca pe un sac nemulțumirile din trecut – și să înceapem să-i ajutăm pe ceilalţi cărora le este atât de greu cu noi (și fără noi, de asemenea).

Iubiţi-vă părinţii aşa precum sunt. Anume asemenea iubire vă deschide orizonturile spre o viață de familie fericită, autorealizare, şi o  maternitate fericită.

Sursa

error: Content is protected !!