Pare a fi o colibă, dar amenajarea interiorului ei a devenit o provocare pentru designeri!

Elveția este o țară unde oamenii preferă simplitatea și apreciază gustul rafinat. Poate tocmai de aceea, aici, din când în când, apar case care par extrem simple la exterior, dar dacă arunci o privire în interior ajungi într-o locuință modernă care a fost creată după cele mai noi tendințe al designului.

În cantonul elvețian Ticino, există o casă care are peste 200 de ani. La prima vedere, poate părea că este vorba despre o colibă veche, care demult trebuia să fie demolată, dar este suficient să îi pășești pragul pentru a-ți da seama că nu este deloc așa. După cum se știe, aparențele înșeală!

Interiorul casei este realizat într-un stil minimalist.

Proiectul de modernizare interioară a acestei case vechi a fost elaborat de studioul Buchner Bründler Architekten sub conducerea talentatului arhitect Buchner Bründler. Ideea principală a proiectului a fost ca zidurile vechi să fie lăsate intacte, în același timp aducând interiorul la același nivel cu ultimele tendințe în materie de design.

Așa arată camera de baie. După cum putem vedea, acest proiect a devenit o adevărată provocare pentru arhitecți.

În casă există o așa-numită capsulă de beton, datorită căreia casa devine „mai adâncă” cu 1,5 metri. Acest lucru permite ca spațiul de locuit să fie mărit. Interiorul casei are scopul de a păstra conceptul „natural”.

Vorbind despre acest proiect, arhitectul a remarcat: „calitățile plastice ale betonului nu fac nimic altceva decât să sublinieze natura arhaică și atmosfera calmă a casei de piatră”.

Ai putea să trăiești într-o asemenea casă? Care este părerea ta despre interiorul acestei case?