Organizează-ți o zi superproductivă! Fă tot ce ți-ai propus, urmând acești 8 pași simpli!

Uneori nu știi de unde să ei timpul necesar pentru a realiza o sarcină complicată. Iată 8 pași simpli, care te vor ajuta să-ți atingi scopul.

1. Spune-le tuturor că nu o să fii disponibil

Pauzele distrug productivitatea. Spune-le persoanelor, care te pot deranja ( colegilor, familiei, clienților) că ai ceva foarte important de făcut în această zi și nu vei fi disponibil. Cel mai bine ar fi să le trimiți tuturor un e-mail cu câteva zile înainte, anunțându-i despre această zi, cu promisiunea că vei răspunde la mesaje și apeluri, în dimineața următoare.

2. Decide din timp cât de mult vei lucra

Nu trebuie să zici că vei lucra atât timp cât vei putea, până vei obosi sau până o să te doară capul. Stabilește un scop clar, de exemplu 12 ore sau cât crezi tu că e necesar. Știind că încă ai mult timp la dispoziție, o să încetezi să te mai uiți la ceas. Atunci când știi că o să fii ocupat o perioadă lungă, subconștientul tău se adaptează automat.

3. Respectă termenul stabilit

Atunci când decizi că o anumită sarcină îți va lua 4 ore, tu o vei realiza în acest timp, chiar dacă ai putea s-o faci și în 2 ore. Invers se întâmplă când deadline-ul este foarte aproape, asta ne face să îndeplinim totul mult mai repede decât în mod normal. Încearcă să te încadrezi în termenele propuse, poți chiar să pariezi pe acest fapt cu un coleg sau cu tine.

4. Începe munca la o oră neobișnuită

Cu siguranță, ai avut călătorii în care ai pornit la drum la 3-4 dimineața. Cel mai probabil primele ore au trecut foarte rapid, pentru că ai trecut de limitele ritmului tău obișnuit.

Același principiu poate fi aplicat și în ziua ta superproductivă. Începe lucrul la 4 dimineața sau, dacă ești o persoană nocturnă, la 18:00 și lucrează toată noaptea.

5. Amână micile plăceri

De exemplu, îți place să asculți muzică în timp ce muncești. În ziua ta productivă amână acest moment, până când vei începe să obosești și vei avea nevoie de puțină motivație. Ține minte: o recompensă amânată e cea mai bună recompensă.

6. Previno disconfortul legat de foame sau oboseală

Dacă vei răbda până o să fii mort de foame, de sete sau de oboseală, motivația ta va fi doborâtă la pământ. Hidratează-te înainte să-ți fie sete, programează-ți pauza de masă înainte să-ți fie foarte foame și ridică-te de pe scaun, făcând puțină mișcare, înainte să-ți amorțească posteriorul sau să ți se umfle picioarele.

7. Organizează-ți pauze productive

Ritmul este totul. Dacă vei sta puțin să te uiți la televizor sau îți vei verifica profilul de pe facebook, productivitatea ta va avea de suferit. O să-ți fie foarte greu să revii. Alege în pauze să faci ceva legat de munca ta, dar care îți aduce plăcere.

8. Nu te opri până nu vei realiza totul, chiar dacă va fi nevoie de mai mult timp

Lucrul neterminat devine un obicei. Dacă vei face asta o dată, nu te va împiedica nimic să mai procedezi așa data viitoare. La fel se întâmplă și cu dusul lucrului până la capăt, va fi o deprindere bună pentru tine, dacă chiar în prima ta zi productivă îți vei atinge scopul.

Sursa