Oprește-te și ia o gură de aer! Există momente în viață, când ar trebui să iei o pauză și să privești în jur

În viață este foarte important să poți lua o pauză la un moment dat și să te uiți în jur!

Întorcându-se de la serviciu, mama mea niciodată nu alerga din prag spre bucătărie să se apuce de treabă. Ea stătea întinsă vreo 20 de minute și trăgea un pui de somn și abia după asta începea să se ocupe de treburile casnice. Înafară de asta, întotdeauna lupta cu încăpățânarea mea, încercând să îmi demonstreze, că după școală e bine să ne jucăm un pic în liniște decât să învățăm sinusuri și cosinusuri.

Însă totul era în zadar. Eu credeam, că odihna este pentru cei slabi, iar cei ce au scopuri în viață trebuie să muncească 24/24 de ore.

O prietenă de a mea deja de 10 ani nu își ia concediu. De 10 ani femeia nu s-a scăldat nici în Marea Neagră, nici în cea Roșie, nici în Mediterană, nu a fost la munte, nu s-a plimbat pe străzile Budapestei sau a Parisului.

Ea doarme câte 5 ore pe noapte și se ocupă hotărât de carieră, crezând cu adevărat, că orice pauză o va îndepărta de scopul său. Însă starea ei de sănătate lasă de dorit: vederea a scăzut, nervii și inima cedează.

Mult timp luam exemplu de la ea, până când nu am aflat despre legea poziției neutre. Este la fel de simplă, ca și Teorema lui Pitagora.

Pentru orice schimbări importante în viață ei nevoie de o oprire. O pauză. Posibilitatea de a lua o gură de aer, de a-ți șterge sudoarea de pe frunte, de a mânca ceva gustoșel și de a te da cu ruj. Să verifici nivelul de combustibil în rezervorul tău energetic, pentru a te asigura că vei ajunge unde ai planificat.

Pauzele sunt necesare la tot pasul: înainte de a sări în apă, înainte de acordul final în timpul interpretării lui Beethoven sau de a lua nota înaltă într-o romanță, la culoarea roșie a semaforului, înainte de a începe o relație nouă…

Dar dacă încerci să ignori pauzele și te grăbești cu o viteză nebună pe drumul vieții, te opresc alte circumstanțe: o boală mai serioasă, un accident, un incendiu sau cutremur.

În viață totul se petrece ritmic: zi-noapte, iarnă-vară, inspiri-expiri. Iată de ce este atât de important să ai în viață momente, în care nimic nu se întâmplă: pur și simplu stai și privești lumea din jur, iar în acest timp lumea te privește pe tine.

sursa