Oferă-ți libertatea de a fi cel cine ești cu adevărat și vei primi ceea ce-ți dorești

Eu sunt psihiatru, de aceea părerea mea este că cel mai important pentru oricine este să-și ofere libertatea de a fi cel care este cu adevărat. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că ai fi fost mai bun, dacă ai fi fost altfel. Trebuie să-ți aperi dreptul de a fi tu însuți. Iar cu timpul vei înțelege că acesta nu este un drept, ci o obligație. Cum să ajungi la asta?

Trebuie să-ți oferi libertatea de a fi acolo unde îți dorești să fii, iar apoi să te așezi acolo unde îți este comod. Trebuie să ai libertatea de a gândi așa cum vrei și cum îți vine în cap, dar nu așa cum ar gândi altul în locul tău. Să vorbești atunci când vrei și să taci, dacă nu ai ce spune. Este dreptul tău: de a-ți oferi permisiunea.

Permisiunea de a simți ceea ce simți și anume atunci când este necesar. Să nu simți ceea ce ar simți altul în locul tău și să încetezi să simți ceea ce așteaptă alții de la tine. Trebuie să-ți dai permisiunea de a merge la risc, să riști atunci când știi că doar tu vei suporta consecințele. Chiar dacă cei din jur îți vor spune că nu trebuie să faci asta, atât timp cât ei nu vor fi implicați, este dreptul tău de risca.

Și în concluzie, cel mai important: trebuie să-ți oferi permisiunea de a merge prin viață, căutând ceea ce-ți dorești, în loc să aștepți când alții îți vor oferi ceea de ce ai nevoie.

Sursa