Obține seara ta perfectă: 6 pași prin care te vei odihni corect după o zi de muncă

După ce ieși de la serviciu mai ai câteva ore ca să trăiești cu adevărat. Majoritatea dintre noi le petrec în fața televizorului sau la bucătărie, fără a primi în schimb ceva util și plăcut. Noi îți propunem un plan scurt cum să-ți organizezi o seară perfectă, ca să fii în rezultat mai fericit și să nu simți că viața trece pe lângă tine.

Pasul 1: Pune lucrurile la locul lor

Vesta, cheile și geanta trebuie să-și găsească locul imediat ce ai intrat în casă. Nu le lăsa la întâmplare pentru că vei fi cu gândul la faptul că trebuie mai târziu să le strângi.

Ordinea în casă este importantă pentru o odihnă bună și pentru confortul psihologic. Nu cred că ai chef să faci curățenie în fiecare zi, de aceea, încearcă să o menții și să strângi după tine în timpul săptămânii. Pune lucrurile la locul lor, șterge plita după ce ai gătit – aceste obiceiuri îți iau câteva minute, dar te ajută să te simți mai bine.

Pasul 2: Ține în casă gustări sănătoase

Nu contează câte rețete minunate ai în marcajele browser-ului tău, atunci când ajungi acasă, vrei să mănânci orice găsești. Nu întotdeauna în frigider este mâncare pregătită din timp, pe care o poți încălzi. De aceea, trebuie să ai niște gustări sănătoase care să-ți ușureze foamea în timp ce gătești cina.

Felii de măr cu scorțișoară, nuci, fructe uscate, câteva dintre acestea n-o să-ți taie pofta de mâncare, dar o să-ți ofere energie pentru a pregăti o cină completă.

Pasul 3: Găsește posibilitatea de a petrece un pic de timp în singurătate

Așadar, în casă este ordine, ai mâncat bine, acum nu te grăbi să te culci în fața televizorului sau a laptopului. Acordă-ți măcar 20-30 de minute pentru un restart. Poate fi vorba despre o plimbare cu câinele sau scoaterea gunoiului din casă, timp în care să meditezi asupra vieții.

Psihologii recomandă să avem un loc în casă destinat relaxării și meditării. Dacă nu-ți permiți propriul birou, poate fi un fotoliu preferat, bucătăria, de unde să-i alungi pe toți ai casei, sau balconul. Încă o metodă prin care poți fi doar tu cu tine este ținerea unui jurnal.

Pasul 4: Pregătește-te seara pentru ziua de mâine

Încă 15-30 de minute importante din seara ta sunt cele în care te pregătești pentru a doua zi. Alege-ți hainele, curăță încălțămintea, gândește-te ce o să mănânci la dejun. Astfel dimineața ta va fi mai puțin stresantă și mult mai plăcută.

Pasul 5: Găsește-ți un hobby

Calitatea odihnei e mult mai importantă decât cantitatea. Pentru o repornire reușită, trebuie să te distragi maximal de la ceea ce faci la serviciu.

Dacă stai toată ziua în fața computerului – ai nevoie de o seară activă. După o muncă dinamică, cu multă gălăgie ai nevoie de o activitatea calmantă ( lectură, pictură). Și filmele seriale sunt o metodă bună de relaxare, însă ele nu trebuie să-ți ocupe toată seara.

Pasul 6: Ai grijă de tine

Ritualul seral de frumusețe, la fel, este o psihoterapie și o repornire pentru minte. Nu sări peste procedurile de îngrijire ale tenului: curățare, tonifiere, aplicarea cremei. Piaptănă-te înainte de somn, este nu doar relaxant, dar și foarte util pentru stimularea creșterii părului. De asemenea, încearcă și automasajul, asta o să te relaxeze și o să te scape de dureri.

Foto: pexels.com