Oamenii te vor primi cu brațele deschise! Renunță imediat la aceste 9 obiceiuri, care îți strică imaginea

Imaginea ta este modul cum te percep oamenii din jur. Uneori e greu de înțeles de ce unii provoacă simpatia, iar alții dezgust.

Iată cele mai răspândite și neplăcute obiceiuri, pe care nu toți le consideră niște neajunsuri.

Sarcasmul

O mare parte din oameni nu știu să accepte glumele în adresa lor și cu atât mai mult – unele fraze tăioase. În multe cazuri sarcasmul poate fi perceput ca o ofensă.

Impertinența

Atunci când o persoană se impune într-un mod obraznic, fie chiar și din intenții bune, oamenii nu-și fac cea mai bună impresie despre ea.

Susceptibilitatea

Învață să ierți. De ce să duci în spate această povară? Dacă te-a supărat o frază nelalocul ei, atunci nu-i acorda atenție: cel mai probabil interlocutorul nu a vrut să te jignească. Se întâmplă și cu tine să spui vreo prostie.

Văicăreală

Foarte puțină lume iubește să-i asculte pe cei care se plâng întruna. Este plictistor, neplăcut și de obicei nu prea știi cum să reacționezi ca să-i fie mai bine.

Meticulozitatea

Cum poți numi o persoană placută, dacă tot timpul îți amintește că ți-a achitat călătoria în autobus, că i-ai pătat sacoul de vin roșu, iar atunci când stați la o cafenea nu uită să menționeze că după colț este una unde totul e mai ieftin și mai gustos.

Lipsa de punctualitate

Este acceptabil să întârzii câteva minute, dar nu mai mult. Cel mai bine e să vii la timp. Acest obicei va arăta cât bun simț ai în tine.

Dar să nu uităm și de aspectul fizic…

Neîngrijirea

Persoana cu haine murdare și necălcate, cu un păr nespălat și cu un miros insuportabil de transpirație nu poate fi nicidecum agreabilă. Ai grijă de tine!

Mimica și gesturile nepotrivite

Sobrietatea va câștiga întotdeauna în fața emotivității. Mai ales că pe unii oameni îi sperie interlocutorii care nu-și pot stăpâni mușchii faciali și gesturile exagerate.

Îmbrăcămintea nepotrivită și provocatoare

Niciun fel de libertate nu poate anula decența. Alege haine potrivite pentru fiecare ocazie. O îmbrăcăminte prea atrăgătoare vorbește despre probleme de ordin psihologic, mai ales la persoanele mature.