Oamenii neplăcuți reușesc să obțină mai mult succes decât cei agreabili! Cercetătorii îți spun de ce!

Oamenii de știință au descoperit de ce persoanele neplăcute și respingătoare au mai multe șanse de a atinge succesul în cariera lor. De fapt, motivul este ridicol de simplu!

Există multe exemple în istorie, când oamenii neplăcuți, tiranici și intoleranți au reușit să ajungă foarte departe. Primul care îmi vine imediat în minte este Steve Jobs, sub conducerea căruia, Apple a fost salvat de la faliment și a dobândit statutul uneia dintre cele mai de succes companii din lume.

Acest lucru s-a întâmplat chiar și în ciuda faptului că Jobs, era practic lipsit de răbdare și tact deosebit în comunicarea cu colegii, premițându-și în mod regulat să adauge comentarii derogatorii despre munca lor, să facă reproșuri și să toarne blesteme.

Ai putea presupune că oamenii neplăcuți au mai mult succes decât oamenii amabili, deoarece sunt mai inteligenți și mai creativi, dar un nou studiu dovedește că lucrurile nu stau chiar așa.

Se dovedește că persoanele respingătoare sunt capabile să-și apere mai bine propriile idei, chiar și atunci când acestea par de neînțeles pentru majoritate sau nu coincid deloc cu punctul de vedere general acceptat.

Într-un studiu descris pe blogul oficial al British Psychological Society, oamenii de știință Samuel Hunter și Lily Cushenberry și-au concentrat în mod special atenția asupra oamenilor care cu greu ar putea fi numiți plăcuți. Aici au fost incluși cei care se caracterizează prin absurditate, egocentrism, perseverență și ostilitate față de ceilalți.

Pentru început, aproximativ 200 de studenți au trecut testele destinate studierii tipului de personalitate. Studenților li s-au cerut, de asemenea, să ofere informații despre nota medie și rezultatele testului de evaluare academică, pe care le-au susținut la admitere. În acest fel, cercetătorii au reușit să evalueze capacitatea cognitivă și rezultatele academice ale participanților.

După care, fiecare student a primit o sarcină individuală: în 10 minute să ofere o soluție la problema de marketing desemnată. În etapa următoare, cercetătorii au împărțit studenții în grupuri a câte 3 persoane fiecare și le-au cerut să elaboreze împreună un plan de marketing în 20 de minute.

Așa cum era de așteptat, în timpul executării sarcinii individuale nu au apărut probleme legate de caracterul neplăcut al participanților. Dar, când grupurile au fost repartizate s-a întâmplat următorul lucru: ideile studenților cu un caracter mai greoi au fost utilizate mult mai des în produsul final.

Studiul a arătat că critica nu îi deranjează pe oamenii respingători, ci îi convinge de faptul că ei au dreptate. Mecanismul funcționează și invers: persoanele plăcute și amabile sunt mai susceptibile la feedback-ul pozitiv.

Acesta este adevărul: oamenii duri se adaptează mai bine la mediul concurențial, iar persoanele sensibile cu îngăduința și zâmbetul lor politicos rămân cu mult în urmă. Noi nu te îndemnăm să devii un tiran nesimțit, ci pur și simplu te sfătuim să fii puțin mai insistent!