Personalități care și-au sacrificat copii în numele succesului. Află 3 istorii extrem de triste

Chiar și cei mai renumiți oameni au problemele lor – pot fi geniali în știință, dar oribili în gestionarea propriilor familii. Astăzi vom afla ce se ascunde în spatele oamenilor de succes. Ce jertfă au adus ei pentru a deveni faimoși.

Albert Einstein și Lizerle

Foarte puțini cunosc că Albert și Milena Einstein au fost nevoiți să renunțe la primul lor copil – o fetiță, născută în anul 1902. Căsătoria la acel moment era imposibilă, iar copilul putea afecta serios cariera științifică a lui Einstein, de aceea a fost luată această decizie dificilă.

E cunoscut numele fetiței, care a trăit, totuși, câteva luni cu părinții săi – dar nu se cunoaște soarta ei.

Jean-Jacques Rousseau

Marele filozof francez avea cinci copii cu o servitoare pe nume Tereza, care lucra în hotelul, în care locuia Jean-Jacques.

Până la urmă, după 20 de ani de concubinaj, Rousseau s-a căsătorit cu Tereza, dar a refuzat categoric să-și crească copii, afirmând că nu poate să-i educe. Acest tip comportamental era o normalitate în acea perioadă.

Marina Țvetaeva și Irina

Poeta Maria Țvetaeva a avut două fiice. Prima fetiță s-a născut în anul 1912 și era un copil minunat. Creștea repede și asimila ușor informația, a început să scrie și să citească devreme. Avea și gust estetic, chiar scria poezii. Mama o alinta pe Ariadna: ”Alea – geniul sufletului”. Cine nu iubește copiii talentați și frumoși? Irina- a doua fetiță a poetei s-a născut în 1917 și era total diferită. Era lipsită de viață, de talent și creativitate. Anul 1919 a fost unul dificil în istoria Federației Ruse și poeta a decis să se dezică de fete. Irina avea doar 2 anișori. A fost o alegere dificilă, căci Marina pur și simplu nu avea bani pentru întreținerea lor. În curând fiica cea mare s-a îmbolnăvit și Marina a luat-o acasă. Irina, însă a murit în azil la vârsta de trei ani.

Sursa