Oamenii buni ne dăruiesc fericire, iar cei răi – experiență!

În viața aceasta este foarte important nu doar să primești, dar și să oferi. Și, pe lângă faptul că trebuie să fim capabili să ne îndepărtăm de oamenii care ne provoacă disconfort, ar trebui să încercăm să corespundem celor care ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm ca personalitate.

Totuși, ar trebui să recunoaștem că nu există oameni absolut „buni”, la fel cum nu există și oameni absolut „răi”. Unul și același om îți poate aduce fericire sau te poate răni. Căci nu există nicio unitate de măsură pentru a cuantifica binele și răul.

Cu toții înțelegem că anumiți oameni aduc ceva pozitiv sau invers, ceva negativ în viața noastră. Și cu fiecare dintre ei avem o anumită relație.

Adesea, oamenii nu acționează decât în interesul lor. Iar atunci când aceștia se pun mai presus decât ceilalți, asta duce la dezamăgire. Dar, anume acești oameni ne oferă cele mai bune lecții de viață.

Oamenii, care ne oferă lecții de viață ne lasă cicatrici în suflet

Posibil, după ce ai citit titlul acestui articol, te-ai gândit deja la o anumită persoană sau la câteva care au fost parte a trecutului tău. Dar nu este mai puțin important să ne întrebăm pe noi înșine, dacă nu am rănit pe cineva din mediul nostru, dacă nu am făcut și noi vreun rău cuiva?

Desigur, nu suntem obligați să fim buni cu toți. Și uneori putem deveni motivul dezamăgirilor altor persoane. Dar dacă, din anumite motive luăm o decizie care, într-un fel sau altul, va avea consecințe negative asupra altei persoane, atunci este mai bine să încercăm să ne justificăm acțiunile (cel puțin pentru noi înșine).

Dar există oameni care nu se limitează deloc în astfel de acțiuni. Există oameni care sunt obișnuiți să se comporte așa și numai așa. Ei încearcă întotdeauna să-și satisfacă doar propriile nevoi, fără a acorda atenție sentimentelor altora.

Acest tip de oameni, trecând prin viața noastră, de regulă ne lasă cicatrici în suflet. De aceea, este foarte important să înveți să pleci de la ei (și nu doar fizic), să înveți să uiți și să nu te mai gândești niciodată la ei.

Oameni simpli, care ne dăruiesc fericire

Există și oameni cu adevărat buni, plini de modestie și frumusețe. Uneori, îți poate părea că au niște proprietăți magice, acțiunile lor fiind atât de sincere, lipsite de egoism și interese ascunse.

Da, sunt puțini, însă mai mult nici nu îți trebuie, pentru că ei sunt capabili să îți ofere tot de ce ai nevoie pentru a fi fericit!

Cât de mult înseamnă reciprocitatea…

Aici este important să țineți cont de faptul că nimeni nu se oferă în întregime pentru binele tău. Și dacă cineva este foarte bun cu tine, încearcă să-i răspunzi cu reciprocitate. Atinge un anumit echilibru în relația voastră, când ambele părți au de câștigat și nimeni nu pierde nimic.

Reciprocitatea implică recunoașterea virtuților altei persoane, a ceea ce face pentru tine, respect și înțelegere.

În concluzie, trebuie să știi că în drumul tău vei întâlni atât oameni „buni” cât și „nu prea buni”. Și toți ar trebui să îți ofere o anumită experiență.

Încearcă să nu te împovărezi cu oameni și relații, care nu duc la nimic bun, care te împiedică să te dezvolți ca personalitate. Permite durerii și dezamăgirii, care ți-a bătut odată la ușă, să plece pentru totdeauna. Învață din propriile greșeli și caută căi noi pentru a merge înainte.