Sculptor chinez a creat o statuie „vie”. Îți vine s-o atingi pentru a te convinge că nu respiră

Multe dintre obiectele de artă, fie ele picturi sau sculpturi, nu sunt înțelese de către privitori. Acest domeniu e atât de subtil, încât nu orice admirator este în stare să aprecieze la adevărata ei valoare o lucrare. Din fericire, există și sculpturi care este imposibil să nu le apreciezi sau să nu le înțelegi.

Lou Li Rong este artistul plastic și sculptorul, care a uimit o lume întreagă cu noua ei statuie – o femeie ce pare a fi atât de reală, că îți vine s-o atingi pentru a te convinge.

Aceasta nu este unica sculptură ce este atât de reală, realizată de chinezoaică. Toate lucrările ei au cucerit anume prin asemănarea uluitoare cu chipurile reale.

Lou realizează statuile din bronz, în dimensiuni reale.

Detaliul ce le oferă atâta realism lucrărilor sale este prezentarea lor de parcă ar fi sub adierea vântului.

În așa fel arată, lucrarea ei finalizată.

Totuși, artista nu se conduce doar de realism, alte lucrări ale sale au și tentă fantastică, cum ar fi o picătură de apă de dimensiuni gigantice, ținută în mână de o femeie.

Rong și-a descoperit pasiunea pentru sculptură încă din copilărie.

Ea și-a făcut studiile la Academia de Arte Plastice din Beijing.

Prima perioadă după finalizarea studiilor, ea lucrat sub îndemnul sculptorului Van Du, după care și-a ales filiera artistică în care se regăsește cel mai bine – realismul. Realismul ei este asemănător cu cel aplicat de artiștii plastici europeni în epoca Renașterii și a Barocului.

De menționat, că majoritatea lucrărilor ei au două elemente de bază: femeia și vântul.

Cu siguranță, că astfel de statui își pot regăsi locul și admirația oriunde: în orice colț al lumii, al galeriilor de artă, al curții sau al casei.

Sursa