O să-ți placă sfaturile ei! Una dintre cele mai apreciate balerine a sec.XX spune ce crede

Maia Plisețkaia este considerată cea mai bună balerină rusă și în secolul XX – una dintre cele mai bune balerine din lume. În acest articol am selectat cele mai interesante și înțelepte fraze, pe care le-a spus ea, încă fiind în viață.

Despre balet și principii

Bucătăria japoneză este bucătăria ideală pentru o balerină.

Nu-mi place agitația. Nici pe scenă, nici în viață…Nu e nevoie nici de cuvinte în plus.

Celor ce fac parte din generația viitorului, o să le dau un sfat: Nu vă smeriți. Nici când sunteți la marginea prăpastiei. Luptați. Până în ultima clipă. Reușitele mele pe asta s-au bazat. Caracterul nostru este destinul nostru.

Dacă nu vei face nimic, dacă pur și simplu vei sta pe canapea, nu vei avea nicio formă. Omul începe să depună pe el, devine leneș.

Nu mi-a plăcut niciodată să mă antrenez și să fac repetiții. Cred că asta mi-a prelungit cariera mea pe scenă: nu am avut picioare chinuite.

Vreau să dansez până la o sută de ani. Iar dacă să nu fii leneș nu o poți face mai mult de 40.

Îmi plac mai mult cârnații cu bere, decât dulciurile… Dar în general, oamenii nu au inventat nimic mai gustos decât pâinea cu unt.

O să fiu sinceră: nu am ce să invidiez. Domnul mi-a dat capacități și trăsături nu rele, în Teatrul Bolișoi am dansat o groază de spectacole și se pare că sunt faimoasă în lume. Și cel mai important – am un soț minunat, ce pot să-mi mai doresc?

În artă nu are importanță „ce”, are importanță „cum”. Trebuie să ajungă la fiecare, să atingă suflete – atunci este adevărat, altfel nu se poate.

Toată viața iubesc noul, toată viața privesc în viitor, asta îmi place!

În viața se poate totul, dar câte puțin.

Despre oameni și aspectul fizic

Nu sunt sigură că manifestația supremă a minții este bunătatea. Oamenii buni, adesea, sunt niște proști.

Oamenii nu se împart în clase, rase, sisteme guvernamentale. Oamenii se împart în buni și răi. Cei buni sunt întotdeauna o excepție, un dar ceresc.

Stratul exterior ne sculptează imaginea. După ea noi ne contruim percepția personalității.

Nu poți scăpa de riduri… Iar o babă sau un moșneag, care încearcă să întinerească stârnește râsul. Dacă e îngrijit sau nu, e cu totul altceva. Așa e și cu fața omului: întotdeauna se vede dacă e îngrijită sau neglijată.

Bărbații întotdeauna au fost atrași de siluete frumoase. Eu nu cred că balerinele i-au cucerit cu mintea lor.

E mai greu să te schimbi decât să te tragi de păr.