O să-ți înveți și tu lecția! Acest exemplu trebuie să-l ofere orice tată copiilor săi

Fiul meu avea 7 ani când am mers într-o călătorie de familie cu mașina. Am trecut pe la o stație de alimentare, ne-am luat cu toții câte o înghețată și savuram din ea în mașină, cu muzică și cu bună dispoziție. La un moment dat, fiul meu a aruncat ambalajul de la înghețată pe geam.

Nu mergeam cu viteză mare, așa că am parcat repede pe acostament, am ieșit fără să spun ceva din mașină, am luat o pungă liberă din portbagaj, l-am scos pe băiat din mașină și i-am zis să strângă tot gunoiul de pe marginea drumului.

Desigur că prima reacție a fost negativă, unde mai pui că și soția a încercat să-l apere…

Am convins-o pe soție să urce înapoi în mașină, iar fiului i-am spus că până nu va strânge totul nu vom merge mai departe. După câteva lacrimi, acesta s-a apucat de lucru. Eu am mai luat o pungă și am mers după el.

În vreo 30 de minute am curățit împreună drumul de gunoiul aruncat de cetățenii „ordonați” ai țării noastre.

Apoi i-am explicat de ce l-am pus să facă asta, că trebuie să aibă grijă de locul în care trăiește… Soția a zis că am vorbit mult și plictisitor, dar știu sigur că a înțeles.

Peste un timp, fiul m-a întrebat:

-De ce ai mers să strângi cu mine?

-Faptul că tu ai aruncat ambalajul pe geam denotă că eu am avut o lacună în educația ta, deci e greșeala mea în primul rând.

În curând fiul meu împlinește 13 ani, el are 2 surioare mai mici, aseară am ascultat cu plăcere cum el le învăța să nu arunce gunoiul pe jos…

Sursa