O să te temi să mai faci aceste 7 postări pe Facebook! Iată ce riști!

Facebook ne lărgește posibilitățile, ne permite să ținem legătura cu prietenii și familia, oriunde ne-am afla. De asemenea, acesta ne ajută să trecem prin timp și distanțe, învățând ceva sau câștigând bani. Totuși, s-ar putea ca o simplă postare să ne strice reputația. Ceea ce scrii sau publici te poate influența pe tine și pe cei cu care ești asociat. De aceea, ar trebui să te gândești bine înainte a de a face publică o informație personală pentru milioane de utilizatori, se poate întoarce împotriva ta.

Așadar, iată ce să nu postezi niciodată pe Facebook:

1. Obsesia în dragoste

Este drăguț atunci când publici o fotografie cu iubitul/iubita, doar că în situația în care faci asta prea des, nu arăți decât lipsa de încredere în sine. Concentrează-te pe dragostea ta în realitate.

2. Fotografii cu copiii tăi

Această informație poate fi foarte periculoasă, dacă nimerește în mâini rele. Familia ta este cel mai important lucru în viață, iar informația despre locul în care trăiesc sau școala la care merg copiii tăi îi poate ajuta pe răufăcători în intențiile lor.

Protejează-ți copiii. Asta nu înseamnă că nu trebuie să postezi nimic despre ei, doar trebuie să fii precaut cu informațiile pe care le dai și cu oamenii care văd ceea ce ai publicat.

3. Parole și numere de conturi

Aceasta este o informație personală, cu care nu trebuie să te împarți cu nimeni în internet. Dacă trebuie să transmiți cuiva niște date, fă asta personal sau prin telefon.

4. Să descrii modul în care îți petreci ziua

Pentru siguranța ta, renunță la obiceiul de a posta atunci când te trezești, când mergi la serviciu, la antrenamente sau cu ce te ocupi pe parcursul zilei. Cineva s-ar putea folosi de informația asta atunci când intenționează să pătrundă în casa ta pentru a fura ceva, de exemplu.

5. Să vorbești despre locul de muncă

N-o să-ți vină să crezi, dar au fost situații în care oamenii au fost concediați, după ce au scris ceva negativ despre locul lor de muncă. Împărtășește-ți realizările și trăirile legate de serviciu cu prietenii și familia. Dacă vrei să-i faci publicitate angajatorului tău, crează-ți o pagină specială și delimitează-ți viața personală de cea profesională.

6. Adresa sau numărul de telefon

Cei apropiați o să găsească o metodă pentru a lua legătura cu tine. Este periculos să te împarți în rețea cu o astfel de informație. Dacă ți-ai schimbat numărul de telefon nu-l posta online pentru toți. La fel de periculos este să publici și adresa ta. Hoții asta așteaptă!

7. Să-ți manifești ura

Comentariile negative sau fotografiile imorale nu vor face nimănui bine. Nu-ți strica din cauza lor reputația!

Sursa