O să te cucerească cu designul îndrăzneț! Vezi cum arată cele mai impresionante case din lume

Te-ai întrebat vreodată, cum arată cele mai scumpe case din lume și ce locuințe își construiesc arhitecții? Unde locuiesc supereroii filmelor de la Hollywood, cine are un bazin în loc de acoperiș, și cum arată cea mai îngustă casă din lume. Am adunat în acest articol cele mai neobișnuite și impresionante case, vile și conace, care au uimit o lume întreagă cu design-ul lor îndrăzneț.

Casa de sticlă (Japonia)

Această construcție incredibilă a fost creată pentru iubitorii de lumină naturală, care nu ar fi împotrivă să locuiască fiind văzuți de toți. Casa se află pe cea mai aglomerată stradă din Tokyo. Aici nu există camere aparte, doar niveluri diferite și ,,ramuri”, pentru ca locuitorii casei să se simtă permanent parte a unei societăți unice.

,,Heliodome” (Franța)

Casa, care seamănă cu un titirez, a fost concepută ca o locuință ecologică. Ea este poziționată sub un anumit unghi față de soare, pentru a primi energie maximă datorită panourilor solare. Cantitatea obținută ajunge pentru încălzire, iluminare și alte necesități.

Casa – cochilie ,,Nautilius” (Mexic)

Întruchiparea arhitecturii organice în combinație cu estetica biotehnologiei. Razele de lumină, care pătrund prin sticlele multicolore, inundă casa cu sclipire. Pereții tari și duri la atingere sunt foarte rezistenți la cutremure, pe podea este întins un covor vegetal viu, iar cărările acoperite cu pietricele duc spre camerele de locuit.

Casa – piatră (Portugalia)

Această locuință misterioasă pare a fi o casă a omului primitiv, care încă mai trăiește și astăzi. Construită între două pietre, acoperită de mușchi, cu un bazin deschis, casa atrage mii de vizitatori în fiecare an.

12 containere maritime de marfă i-au prins bine lui Sebastian Irrazaval, pentru a construi pentru familia sa o casă modernă și economă. Datorită design-ului bine gândit și a sticlelor poziționate corect, camerele sunt foarte iluminate de la răsărit și până la apus.

Casa – pustnic (Serbia)

Odată în câțiva ani, apele puternice ale râului inundă casa, dar locuitorii din apropiere o restabilesc de fiecare dată. Prima căsuță a apărut aici în anul 1969. Aici se aduna tineretul, se cântau cântece. În prezent casa poate fi închiriată pentru câteva zile de odihnă.

 Pavilionul din sticlă (SUA)

Această casă modernă cu stil minimalistic, este construită din cele mai scumpe și luxoase materiale și costă 29 milioane de dolari. Este creația arhitectului Steve German, care a lucrat asupra construcției timp de 6 ani. Este formidabilă, însă încă nu și-a găsit stăpânul.

,,The Hole House” (USA)

În 2005 în Texas, SUA a apărut gaura neagră! Este o creație uimitoare a designerilor americani Dan Havela și Dean Ruck, care i-au dat denumirea de ,,Inversia”.

Casa lui Iron Man (SUA)

Casa luxoasă Razor Residence este cunoscută ca locuința eroului Iron Man din filmul cu aceeași denumire, după comicsurile Marvel. După succesul imens, pe care l-a avut pelicula în cinematografe, casa a fost vândută cu 117 milioane de dolari, imediat după ce filmările au luat sfârșit.

Casa lui Hobbit (Marea Britanie)

Este o locuință ecologică, pentru construcția căreia au fost cheltuiți doar 3000 de euro și folosite doar materiale naturale, iar creatorul acestei căsuțe a postat pe internet tot proiectul, schițele și sfaturi pentru doritorii de a-și construi o astfel de casă. Pierdută în pădurile din Wales, casa lui există independentă de lumea înconjurătoare.

Casa Meduzei (Spania)

Clădirile vecine închideau vederea spre mare, deaceea acoperișul acestei case s-a transformat într-un bazin imens.Culoarea senină și albăstruie a apei îi conferă o atmosferă fascinantă datorită geamurilor panoramice.

Casa lui Keret (Polonia) 

Aceasta este cea mai îngustă casă din lume. Are o lățime de doar 122 cm. Din cauza legilor aspre din Polonia, casa este înregistrată ca o instalație de artă. Casa îi este dedicată scriitorului și regizorului israelian Etgar Keret.

,,Antilia” (India)

Este cea mai scumpă casă din lume și are prețul de 1 miliard de dolari. 27 de etaje, centru sportiv, studiou de dans, 3 spații amenajate pentru aterizarea elicopterelor, un cinematograf privat și sute de camere pentru o familie nu prea mare de indieni bogați.

Casa – sferă cu o vedere la 360 de grade (Noua Zeelandă)

Skysphere Tiny House este o casă cu vederea la 360 de grade. Este locul ideal pentru a te retrage și a te odihni. Casa este dotată cu sistemul ,,casă inteligentă” pe care o poți dirija cu ajutorul smartphone-ului.

Casa de fier (SUA)

Pentru construcția acestei case a fost nevoie de 110 tone de fier, însă lucrările încă continuă. Construcția a durat atât de mult, încât chiar arhitectul nu a reușit să o vadă finisată.

Casa pe pilon (Australia)

Această casă se ține doar în baza unui pilon și poți ajunge în ea doar pe un pod. Pe sub construcție trece o autostradă, iar de la balcon se vede o priveliște uimitoare spre ocean.

Casa Flintstone (SUA)

Unii o consideră peșteră, altora le amintește de craniul unui animal. Casa are un design unic, însă nimeni nu se grăbește să o achiziționeze, este închiriată pentru petreceri și arătată turiștilor.

Casa Kimball (Republica Dominicană)

Un design nemaipomenit, o combinație de elemente, construcții și linii – această vilă a devenit întruchiparea stilului și eleganței. Proprietarii iubesc să își petreacă aici weekend-urile cu prietenii.

Casa deasupra cascadei (SUA)

În anii 1930 arhitectul avea de realizat o sarcină foarte complicată: să construiască o casă pe o suprafață stâncoasă deasupra cascadei. Nici un copac nu a fost tăiat, landșaftul a fost păstrat complet, iar casa s-a înscris perfect în acest peisaj.

sursa