O să înveți a trăi frumos: 10 îndemnuri prețioase, de la fondatorul renumitei organizații „Arta vieții”

Sri Sri Ravi Schankar este fondatorul renumitei organizații nonguvernamentale „Art of Living” ( Arta vieții). El s-a născut pe 13 mai 1956, la sudul Indiei.

1. Nu trebuie să te grăbești nicăieri. Dar trebuie să fii acolo unde îți este bine. Dacă simți că nu ești în locul potrivit, ridică-te și mergi în direcția sugerată de vocea interioară. Și ține minte că pentru a găsi, nu este neapărat să te duci undeva. Este o graniță foarte fină, iar cheia este mereu la tine.

2. Nu încerca să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, nu dori atât de mult. Învață să-ți organizezi pauze, în care nimic nu se întâmplă. Lasă-i pe oameni să vină la tine și totul va avea loc. Nimic nu se întâmplă pur și simplu.

3. Asigură-ți libertatea de a fi tu însuți, iar alții de a fi ei înșiși. Nu uita că fiecare are calea sa și lecțiile sale. Dacă drumurile voastre se vor intersecta – minunat, dacă se vor despărți, la fel, pentru că totul se face spre bine.

4. Nu încerca să ai totul deodată. Chiar și atunci când crezi că nu ai nimic, ai ceva, iar dacă nu, îți vor întinde o mână de ajutor cei dragi. Fii moderat în toate.

5. Chiar și atunci când faci ceva important, alege un moment liber și fă ceva, care nu are legătură cu activitatea ta de bază. Asta îți va oferi libertate. Lucrurile importante ne provoacă dependență. Iar activitățile total diferite, ne transformă viața într-un joc.

6. Nu acorda atenție lipsurilor din viață. Concentrează-te pe ceea ce ai. Și atunci vei avea totul din belșug.

7. Generozitatea – este o calitate spirituală. Atunci când ești generos, viața devine plină.

8. Întâmpină cu zâmbet și dragoste totul și pe fiecare. Dar nu-ți lua rămas bun niciodată, pentru că nimic nu are un final. Spune: „Mulțumesc, până la noi întâlniri”.

9. Fii deschis în fața oamenilor, universului, Domnului. Crede că totul în viața ta va fi bine. Chiar și atunci când îți pare că mai rău de atât nu poate fi, să știi că poate… Niciodată nu știi când o să găsești sau când o să pierzi.

10. Pentru a îmbrăca o cămașă nouă, trebuie s-o arunci pe cea veche.

Sursa