O relatare care te va cutremura! Despre oameni cu literă și inimă mare, despre cei care sunt altfel

Această experiență din viața mea n-o s-o uit niciodată… de fapt, este o istorie despre un băiat, un băiat de 36 de ani – un om deosebit.

Ce să mai ocolesc…prima dată când l-am văzut mi-a lăsat impresia de om prost, om fără judecată, foarte naiv și destul de ciudat.

A venit în biroul meu și m-a rugat să-l angajez, așa cum nu a mai făcut-o nimeni până atunci.

-Bună ziua! Eu nu sunt un om deștept și nu ascund asta. Dar am nevoie de un loc de muncă pentru a-i putea cumpăra medicamente mamei, care nu mai poate să muncească.

Deși m-a șocat îndrăzneala lui, am înțeles că nu e sănătos. Dar nu într-atât ca să nu-l pot angaja. El mi-a amintit de eroul jucat de Dustin Hoffman în filmul meu preferat „Rain man”. Mi-am dat seama cine stă în fața mea, de aceea nu am vrut să-l supăr…

-Ești mult mai deștept decât o mare parte din populația lumii, care încearcă să-și ascundă idiotismul. Poți începe de mâine.

L-am angajat și nu am regretat nicio secundă. Era cel mai străduitor și muncitor angajat. Era prieten cu toți, colegii îl iubeau foarte mult.

Cu 2 zile în urmă, după o deplasare îndelungată, secretara m-a anunțat că Sorin își dă demisia.

Am rămas fără cuvinte și am rugat-o să-l invite la mine în birou.

Când l-am întrebat de ce pleacă, răspunsul a fost chiar surprinzător. Mi-a spus că se căsătorește, iar viitoarea sa soție este din Suedia, unde urmează să se mute și el cu mama sa.

Deși inițial nu-mi venea să-l cred, el mi-a arătat și pozele ei din noul iPhone, dăruit de ea. O fată drăguță, cu păr roșcat, cu un zâmbet larg și un sindrom care îi este scris pe față.

Nu e vina lor că au un cromozom în plus, pentru că sunt la fel ca și noi, chiar mai buni. Cel puțin ei nu ne consideră pe noi debili din cauza că avem cu un cromozom mai puțin ca ei.

M-am bucurat sincer pentru el, iar Sorin, deși era tot timpul vesel și zâmbitor, acum era mai fericit ca niciodată.

Am vorbit și cu mama lui despre asta, pentru a mă asigura că cel mai bun și mai pozitiv angajat al meu va fi bine. Dânsa m-a asigurat că o cunoaște pe această fată de mult timp și că mâine zboară împreună spre ea.

M-am oferit să-i duc la aeroport, este ultimul lucru în rol de șef pe care pot să-l mai fac din suflet pentru ei.  Dar se pare că nu e ultimul ca și prieten, pentru că peste câteva luni voi merge la ei la nuntă…

Sam Ar

Sursa