O nouă aplicație de la Google care te ajută să-ți gestionezi corect timpul

Este ușor să adaugi evenimente în calendar dar să faci în așa fel încât să le poți realiza pe toate e cu totul altceva. Calendarul sau agenda se transformă de multe ori într-o problemă în sine în loc să fie un ajutor în organizare. Între întâlnirile de afaceri, întâlnirile cu familia, prietenii, organizarea unei petreceri ai noroc dacă mai poți avea timp pentru tine. Din fericire există Gooogle Calendar (pe care îl ai mereu cu tine în telefon) care are suficiente opțiuni pentru a te ajuta.

1. Transformă întâlnirile în unele mai productive

Deschide Calendarul Google în browser, intră în Settings (Setari)>General Settings (Opțiuni Generale), derulează până la „Default event duration” (Durata prestabilită a evenimentului) și bifează căsuța „Speedy meetings” (Întâlniri Rapide) asta va face ca întâlnirile de o jumătate de oră să se încheie cu 5 minute mai devreme și cele de o oră sau mai mult se vor termina cu 10 minute mai devreme.

2. Stabilește-ți obiective

Vrei să citești mai mult sau să petreci mai mult timp în natură? O altă funcție a calendarului de Google te ajută să reușești să-ți îndeplinești obiectivele. În aplicația Google Calendar apasă pe butonul „+” și apoi alege „Goal” (Obiective), după care vei fi întrebat să alegi obiectivul, timpul și care este cel mai bun moment al zilei. Calendarul va găsi automat un interval și va face programarea. Partea cea mai utilă e că daca programezi ceva care se suprapune peste intervalul găsit, Google Calendar va reprograma obiectivul și așa vei fi încurajat să îl atingi.

3. Vrei să fii la curent cu evenimentele

Poți să urmărești echipa ta favorită sau să vezi care sunt sărbătorile legale în fiecare țară, să afli când răsare și când apune soarele și altele prin subscrierea la calendare predefinite. Intră în Google Calendar de pe desktop si in partea dreapta in Settings (Setari) > Calendars (Calendare) >Browse Interesting Calendars (Răsfoiți Calendarele Interesante) și alege (Subscribe) ce vrei să vezi în calendarul tău.

4. Lista de activități

Realizează la timp activitățile de pe listă stabilind mementouri. Apasă semnul „+” din aplicația Google Calendar și selectează „Reminder” (Memento). Vei avea câteva opțiuni predefinite ca telefon, text, e-mail sau poți adăuga opțiunile tale și calendarul îți va reaminti de ele până când le vei realiza.

5. Planificarea unei excursii cu prietenii

Bineînțeles că poți să creezi un document în Google Doc, dar într-un calendar comun e mai ușor să-ți programezi planurile de călătorie ale grupului. Pe desktop în My Calendars (Calendarele Mele) selectează un nou calendar și după ce ai completat detaliile, adaugă e-mail-urile celor cu care vrei să creei un calendar comun (la fel cum ai face și cu un Google Doc). Această opțiune este foarte utilă dacă lucrezi cu o mică echipă și vrei să știi cu cine și când se întîlnește un coleg de-al tău.

6. Experimentează cu noi caracteristici

Vrei acces la cele mai noi setări pe care le testeaza Google? Tot ce trebuie să faci este să intri în Google Calendar de pe desktop in Settings (Setari), după care în „Labs” (Google Labs) și să alegi pe cele pe care vrei să le încerci și salvează.