O mamă singură a ales să nu mai plătească 1500$ pe lună pentru chirie. Ea și-a construit propria casă de vis!

Michelle Boyle din Sherwood, Oregon, era nevoită să achite în fiecare lună câte 1500 de dolari pentru a închiria o casă mică. Din cauza prețului exagerat pentru chirie și a salariului modest, femeia cu greu putea face față cheltuielilor. Tot ce reușea să câștige Michelle, lucrând într-o cafenea obișnuită, cheltuia pe mâncare și chirie.

Părea că situația ei era lipsită de speranță, pentru că era extrem de dificil să găsească o locuință mai ieftină, nici să trăiască în stradă cu copiii nu putea. Cu toate acestea, timpul a trecut, copiii au crescut și a venit momentul când aceștia s-au mutat pe la casele lor. Atunci situația s-a schimbat și Michelle a decis să-și îmbunătățească în sfârșit modul de viață.

Micile economii, pe care femeia reușise să le acumuleze, erau suficiente pentru a-și construi propria casă. Acest lucru a redus la minim cheltuielile lunare ale lui Michelle și a ajutat-o să economisească bani pentru perioada de pensionare.

Cum a reușit Michelle să facă asta?

Din întâmplare, Michelle a dat peste un site unde proprietarii caselor mici își împărtășeau experiențele. Acolo, ei postau instrucțiunile pentru planificarea și construcția locuințelor bugetare.

Femeia a decis să construiască o astfel de casă și să uite de chirie o dată și pentru totdeauna. Acum, în loc de 1500, femeia cheltuiește doar 70 de dolari pe lună – anume atât costă să închirieze un lot de teren pe care se află casa ei. Mai mult, această sumă include costul apei, energiei electrice și al internetului!

Michelle recunoaște că experiența de a construi ceva de sine stătător este una dintre cele mai plăcute din viața ei. Este foarte interesant când liniile de ieri de pe o bucată de hârtie se transformă într-o adevărată casă de vis.

Odată ajuns în această căsuță aparent modestă, este imposibil să rămâi indiferent. Primul lucru pe care îl vezi este o bucătărie mică, dar confortabilă și funcțională.

Datorită înălțimii bune a tavanului, Michelle a reușit să amenajeze și un al doilea nivel,spre care este ușor de urcat pe scări. Aici, de obicei, femeia citește cărți sau pur și simplu se relaxează.

Aproape tot mobilierul din această casă este realizat manual. Datorită acestui fapt, a fost posibilă utilizarea eficientă a fiecărui centimetru, precum și obținerea confortului maxim.

Cum îți pare un astfel de living? Este greu de crezut că această casă are o suprafață de numai 18,5 metri pătrați…

Camera de baie este destul de compactă, dar drăguță. Aici domină liniile stricte și materialele naturale. În ea încape tot de ce este nevoie – o chiuvetă, un duș și toaleta.

În această casă micuță s-a găsit loc și pentru un dulap.

Iar pe timp de iarnă, casa arată și mai fabulos. Ar fi minunat să trăiești aici?

După finisarea casei viselor ei, Michelle a ales să nu se oprească.

În loc să se bucure de o viață liberă în propria casă, femeia a început să studieze mai profund complexitatea construirii caselor compacte. În viitor, Michelle intenționează să construiască câteva case asemănătoare pentru a le oferi în chirie și pentru a-și asigura o pensie decentă.