O legendă a modei: La cei 88 de ani, Carmen Dell’Orefice și-a arătat fotografiile din tinerețe!

Carmen Dell’Orefice este o personalitate foarte populară și solicitată în domeniul modelling-ului. Are mulți fani, chiar dacă a împlinit recent 88 de ani.

Pentru prima dată a apărut pe coperta revistei Vogue în 1946, pe când avea doar 14 ani. Frumusețea ei incredibilă i-a fascinat pe fotografi. Iată imaginile care, la vremea lor, au înnebunit lumea întreagă.

S-a născut în familia unei balerine și a unui violonist, trăiau destul de sărac. Curând, părinții ei au divorțat, fata a rămas cu mama. Femeia își dorea ca fiica ei să îi calce pe urme și a dat-o la o școală de balet.

Mama lui Carmen era strictă și solicitantă, făcându-i cu regularitate observații tăioase despre felul în care arată. Carmen se considera o rățușcă urâtă, pentru că era cea mai înaltă și slăbănoagă din clasă. Băieții nu îi acordau deloc atenție.

Crescând în sărăcie, Carmen trăia uneori cu lunile la internat. Fata visa la o carieră de balerină, dar reumatismul a pus capăt acestor vise. Astfel, la 14 ani, ea și-a început cariera de model. Deja în 1946, fotografia ei era pe coperta revistei Vogue.

Carmen își amintește perfect ziua în care a coborât din autobuz și a văzut o grămadă de reviste lângă un chioșc. Acea fotografie a făcut-o să plângă. A început să o urască, coafura o făcea să pară băiat.

Deși lucra în calitate de model, Carmen nu trăia deloc bogat. Uneori nu avea suficienți bani nici măcar pentru mâncare. Cu timpul, a început să câștige 25 de dolari pe oră. Tânăra era nevoită să economisească, uneori mergea la serviciu cu rolele, își cosea haine la croitor.

Carmen își amintește cât de greu a trăit în copilărie. Ea și mama ei trăiau fără apă caldă și lift, adunau bănuți cu bănuț pentru a plăti pentru electricitate. Dar, datorită acestei experiențe, femeia a învățat să prețuiască banii și viața.

În 1963, modelul a decis să-și încheie cariera. Ea și-a sunat agentul și i-a spus să nu îi mai trimită propuneri. Dar atunci când a zis că părăsește modelling-ul pentru totdeauna, agentul ei a bufnit în râs.

Și, într-adevăr, în 1978, Carmen s-a întâlnit cu Norman Parkinson, care a readus-o în lumea modei. Ea a căzut de acord, căci era deja divorțată iar fiica ei crescuse.

Carmen nu a tins niciodată să-și ascundă adevărata vârstă, nu și-a vopsit părul, dimpotrivă l-a albit. Coafura ei argintie a devenit emblematică în ultimele decenii.

Carmen a scris și o carte întitulată „A fi frumoasă: secrete și trucuri pe care le-am învățat în 40 de ani de lucru ca model”.

Ea poate fi numită o veritabilă „legendă a modei”, apare cu regularitate în prezentări și este în continuare solicitată de marile case de modă. În acest an, Carmen a defilat la paradele organizate de Alberta Ferretti și Adrienne Vittadini.

În cei 66 de ani de carieră, Carmen Dell’Orefice a apărut de șase ori pe coperta revistei Vogue și a fost imaginea oficială a 14 companii lansate de diverse branduri de produse cosmetice.

Într-o societate „obsedată” de tinerețe și frumusețe, Carmen reamintește tuturor, că o femeie poate arăta fenomenal la orice vârstă.