O lebădă s-a întors la bărbatul care a crescut-o, pentru că îi era dor! O prietenie uimitoare!

Această poveste uimitoare s-a întâmplat în Marea Britanie. Un bărbat pe nume Rob Adamson, în vârstă de treizeci și nouă de ani, a găsit un pui de lebădă rănit pe plajă. Bărbatului i s-a făcut milă de el și a decis să-l aducă pe iahtul său pentru a-l trata. Puiul de lebădă a primit numele Sidney, acesta chiar s-a împrietenit cu câinele Chihuahua, care locuia împreună cu Rob.

Lebedei i-a plăcut nespus de mult să trăiască pe un iaht. Puiul a fost îmblânzit și s-a obișnuit cu mediul casnic. Sidney chiar a început să doarmă în patul salvatorului ei. Puiul avea propria lui cutie amenajată călduros lângă patul lui Rob, dar el o refuza categoric și acepta să doarmă doar lângă stăpân.

Când lebăda a crescut, Rob Adamson a dat-o în îngrijirea experților de la o organizație pentru protecția animalelor, astfel încât aceștia să o elibereze în sălbăticie.

Ai fi crezut că povestea s-a terminat aici, dar trei luni mai târziu, îngrijitorii l-au sunat pe Rob și i-au cerut să ia lebăda înapoi acasă. S-a dovedit că lui Sidney îi era foarte dor de casă și nu contacta deloc cu alte păsări din mediul sălbatic. Lebăda refuza să se adapteze noilor condiții de viață.

Rob povestește că atunci când Sidney s-a întors acasă, el s-a simțit ca un tată mândru și împlinit. Bărbatul nu credea că își va mai întâlni vreodată prietenul. El este foarte recunoscător personalului organizației de protecție a animalelor.

Lebăda Sidney locuiește din nou pe iaht alături de stăpânul ei și cățelușul acestuia.