Nu vei crede asta! Motivul incredibil pentru care medicii trebuie să poarte haine albe!

Salvează mii de vieți în fiecare zi. Când sunt aproape de tine, atunci ești calm și vă simți în siguranță. Dar ei nu sunt doar medici, ci și psihologi excelenți.

De ce 75% dintre lucrătorii medicali din întreaga lume poartă haine albe? Pun pariu că nu te-ai gândit niciodată la asta și dacă te-ai gândit la asta, niciodată nu ai înțeles de ce?

Până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, medicii nu aveau nicio formă specială. Ei bine, cu excepția efectuării operațiunilor complexe, a fost folosit un șorț și mănuși. În vremurile vechi, astfel de specialiști nu erau recunoscuți exact pentru hainele lor. Apoi ei erau cunoscuți ca persoane care erau eroii ce au salvat vieți.

Prima persoană care s-a gândit la hainele albe a fost un medic din Anglia – Josue Lister. El a dezvoltat o teorie întreagă despre proprietățile antiseptice a îmbrăcămintei speciale. La începutul secolului trecut, a început o epidemie spinoasă teribilă, iar materialele albe erau excelente antiseptice. După acest incident, au fost folosite de toți doctorii din lume.

În ultimul secol, datorită hainelor albe, a fost posibil să se judece profesionalismul chirurgului. Dacă sângele de pe halat după operație era puțin, atunci un astfel de doctor a fost considerat cel mai profesionist.

Mai recent, în Regatul Unit, au început să apară contradicții cu privire la utilizarea hainelor de culoare albă. Pentru o scurtă perioadă, medicii din această țară au încetat să le poarte și apoi a devenit clar că oamenii au început să nu mai aibă încredere în astfel de medici, iar unii s-au temut.

Dar, totuși, de ce alb? Și nu altă culoare? Există o astfel de știință, cum ar fi colorimetria, în care sunt luate în considerare culorile. Datorită ei poți înțelege de ce culoarea albă.

Conform definiției culorii albe în această știință, ea ajustează persoana la deschidere, completitudinea gândurilor, puritate și dăruire de sine. Acesta este răspunsul! Culoarea albă are un efect benefic asupra bolnavilor.

Și, desigur, acest lucru contribuie la o mai mare încredere.

Sursa

error: Content is protected !!