Nu trebuie să știi, trebuie să vrei să știi. Acest principiu îl aplică directorul Microsoft și vei înțelege de ce

Justin Bariso, autorul Inc. vorbește despre cultura gândirii, pe care o crează noul director general al Microsoft.

Eu sunt fanul lui Satya Nadella, conducătorul Microsoft. Venind la acest post, cu 3 ani în urmă, el a reușit cu ajutorul liderismului eficient și a deciziilor strategice să readucă compania în primele poziții. Într-un interviu recent, acordat pentru Business Insider, Nadella a recunoscut că a folosit bestseller-ul psihologului Carol Dweck „Mindset” ca inspirație pentru acea cultură, pe care încearcă s-o cultiveze în Microsoft.

Iată ce spune el:

„Eu nu am citit-o în contextul businessului sau a culturii muncii, dar în contextul educației copiilor mei. Autorul descrie niște metafore ale copiilor în școală. Una dintre ele este „atotștiutorul”, iar alta – omul „ce tinde să învețe”. Copilul care „tinde să învețe” întotdeauna va fi mai puternic, chiar dacă „atotștiutorul” are capacități mai mari din naștere. Revenind la business: dacă acest principiu se aplică la băieții și fetele de la școală, cred că se referă și la directorii generali, cum sunt, de exemplu, eu.”

Această strategie poate fi expusă pe scurt cam așa:

„Nu fiți atotștiutori: fiți cei care sunt gata să învețe”.

De ce acesta este un sfat bun?

În prezent, există o sumedenie de experți, care se numesc așa pentru că cred că le știu pe toate în domeniul lor. Colega mea, Mandy Antoniochi, a explicat în ultimul său articol de acest tiltu este nu doar inutil, dar și periculos.

„După părerea mea, numindu-te „expert” în orice domeniu tu declari că ți-ai realizat tot potențialul. Asta înseamnă că ai ajuns la vârful carierei tale și că dorința ta de a afla mai multe în acest domeniu s-a stins.”

Mai simplu spus, experții se consideră „atotștiutori”. Dacă ei s-ar considera niște învățăcei, atunci ei nu s-ar limita și scopul lor ar fi să crească.

Această idee este capabilă să schimbe atitudinea față de muncă și față de viață, în general.

Iată cum o aplică Nadella în compania sa:

„Unii oameni pot numi asta experimentare rapidă, dar noi o numim „verificarea ipotezelor”. În loc să spunem „am o idee”, noi spunem „ am o nouă ipoteză, haideți să vedem dacă este aplicabilă și cât de repede putem face asta”. Dacă ipoteza este nereușită, noi trecem la următoarea”.

Și orice s-ar întâmpla, reține: „Nu fiți atotștiutori: fiți cei care sunt gata să învețe”.

Sursa