Nu te mai plânge că nu ai ceea ce-ți dorești! Iată care este adevărata problemă din viața ta

Oamenilor le place să vorbească, mai ales despre lucrurile negative și despre modul cum să scape de ele.

Asta în timp ce unica sursă de negativism este satisfacția de sine. Fiecare dintre noi decide singur, nimeni nu ne stă cu pistolul la tâmplă și nu ne dictează cum să procedăm. Noi suntem niște robi permanenți ai celei mai primitive dorințe – confortul. Uneori, noi alegem „în regim de autopilot” , doar din motiv că printre opțiuni nu este varianta dorită. Facem asta pentru că ne temem să cerem ceea ce ne dorim cu adevărat.

Atunci când omul nu vede opțiuni favorabile, el cade într-o stare de stagnare.

Poate problema vieții tale nu constă în aceea că Universul nu-ți satisface nevoile și cererile tale. Adevărata problemă se trage de la ceea că tu nu ceri ceea ce îți dorești, aflându-te de fiecare dată de partea cealaltă a ceea de ce ai nevoie.

Posibil, că tu ceri stabilitate financiară, fără să menționezi despre un nou loc de muncă și despre lucrul suplimentar. Posibil, că tu ceri ca partenerul tău să te iubească într-un mod mai deosebit, dar nu-i spui niciodată lui cum anume. Cel mai probabil, că majoritatea dintre noi se confruntă cu problema comunicării cu sine.

Vei rămâne uimit, cât de multe poți obține, dacă e să ceri corespunzător ceea ce vrei.

Nu trebuie să soliciți asta în mod autoritar, nu trebuie să învinuiești sau să-i presezi pe cei care te înconjoară. Pur și simplu cere respectuos.

Eu nu cunosc nicio persoană care ar fi inițiat cu cineva o relație, doar din motivul că partenerul potențial corespunde tuturor cerințelor din lista sa. Eu nu am văzut niciodată ca cineva să avanseze în carieră din indiferență și datorită unui caracter mai rău decât al celorlalți angajați. Eu nu am văzut niciodată ca un prieten să-i fie dator altui prieten, doar pentru faptul că el lucrează într-un domeniu în care acesta are nevoie de ajutor.

Însă am văzut cum relațiile pornesc pur și simplu de la „un scântei”. Am văzut cum oamenii avansează în carieră, deoarece au venit în fața șefului cu dovezi ce țin de reușitele lor. Am văzut când un prieten vine la altul după ajutor, spunându-i: „ Știu că ai multe de făcut, dar voi aprecia foarte mult dacă m-ai ajuta”.

Neconcordanța dintre ceea ce îți dorești și ceea ce alegi, poate fi șocantă. Este mult mai ușor să nu-ți notezi dorințele, pentru ca să nu simți o dezamăgire în plus atunci când acestea nu se vor îndeplini. E și mai simplu să oferi aparențe de parcă ți-ai dori totul la minimum. Doar că… să te amăgești veșnic pe tine nu va fi posibil.

Cu anii, doar vei simți mai mult disconfort, reproșându-ți că ești capabil de mai mult. Atunci când te întrebi ce îți dorești, există un singur răspuns. Toate celelalte variante te îndreaptă în direcții greșite.

Sursa

error: Content is protected !!