Nu te condamna la sărăcie! VEZI aici 13 OBICEIURI care îți împiedică ascensiunea!

Există o serie de obiceiuri caracteristice oamenilor săraci. Urmându-le iar și iar, oamenii încearcă să ajungă la alt rezultat decât cel pe care îl au. De mirare este faptul că și oamenii talentați, repetând aceste obiceiuri, devin săraci.

12 ani de de experiență în domeniul psihologiei i-au permis legendarului trainer în dezvoltarea personală – Eugen Deineko – să identifice OBICEIURILE​ caracteristice oamenilor săraci. Trainerul oamenilor de succes împarte cu noi concluziile sale. 

Obiceiul 1: oamenii săraci întotdeauna caută vinovații

Omul sărac niciodată nu își asumă responsabilitatea. El, mai degrabă, aruncă vina pe colegi, șefi sau pe sistem, decât să-și recunoască înfrângerea. El gândește astfel : ” Dacă nu erau EI, eu demult ajungeam un om de succes.”

Obiceiul 2: a trage de timp

Din copilărie nouă ni se repetă întruna următoarea „înțelepciune ” populară: ” De 7 ori măsoară și o dată taie”. Timpul trece și dvs tot reflectați, măsurați ș.a.m.d. și , la un moment dat, apare unul aventuros și vă taie bucata și v-o ia.  Câștigă acel căruia nu-i este frică să facă primul pas și care riscă, dar nu cel care își îngroapă ideile în memoria sa.

Omul cu gândirea unui sărac întotdeauna trage de timp, iar inacțiunea sa, din nou, o înscrie pe contul altuia.

Obiceiul 3 : a acționa fără îndoială

Oamenii săraci nu riscă. Ei preferă un venit stabil, chiar și mic. Drept urmare, și trăiesc de la salariu la salariu, în schimb, se simt sub aripa imaginată a stabilității.

Obiceiul 4: să înveți gratuit

Un reprezentant obișnuit al săracilor este înscris la o mulțime de cursuri și traininguri gratuite, pe care , în mare parte, el așa și nu le ascultă. Ca urmare, omul trăiește cu iluzia că învață, dar în realitate nu face un pas spre dezvoltare.

Ca să devii un bun întreprinzător, ai nevoie de o comunicare vie cu mentorul tău. Este nevoie de un plan exact spre atingerea scopului. Prețul cursului este și prețul motivației dvs.

Obiceiul 5: a nu răsplăti pe alții pentru munca lor 

Omul cu gândirea unui sărac s-a obișnuit să trăiască pe spezele altora. Muzica, trainingurile, cărțile – el le descarcă de pe torrente. Filozofia lui este să facă rost în mod gratuit de servicii sau bunuri cu plată. Viața i-o ușurează serverele ( de torrente, site-uri piratate) construite tot de cei săraci pentru săraci. Ai descărcat un produs cu plată gratis = ai furat. Furtul proprietății intelectuale ale altuia îl condamnă pe om să trăiască mereu în sărăcie.

Obiceiul 6: autocompătimirea

Deseori oamenii văd rădăcinile problemelor lor în mediul exterior – fie așezarea geografică nefavorabilă, neajunsurile figurei, nașterea intr-o familie săracă, educație insuficientă etc. În arsenalul omului sărac există zeci de motive de autocompătimire, dar capitalul pe compătimire nu-l câștigi.

Obiceiul 7: a scânci și a se plânge

Nu e un secret, că lipsa banilor generează emoții negative. Spre deosebire de cel sărac, bogătașul vede orice eșec că pe o treaptă spre țelul propus, el nu scâncește și nu se plânge de soartă.

Obiceiul 8: a te gândi la ceea ce vor spune alții

Omul de succes își prețuiește individualitatea, și nu depinde de părerea celor din jur. Cel sărac – dimpotrivă, o mare parte din timpul și puterile sale le acordă pentru a-și menține renumele în ochii celorlalți. Astfel, el se orientează spre oameni mai de succes și mai puternici. Comparația nu este în beneficiul lui, de aceea va începe din nou să scâncească și să se plângă.

Obiceiul 9: a cheltui bani în zadar

Omul sărac  nu are o strategie financiară. Țelul său: câștigă și cheltuie. Cel bogat , in primul rând, investesc banii câștigați in formarea capitalului. O gândire greșită răspândită este: ” Ce pot eu să investesc, dacă nu am bani?” Bani nu sunt , pentru că omul nu se gândește la viitor. Bogați devin nu cei ce câștigă mult, ci cei care au învățat să gestioneze corect veniturile.

Obiceiul 10: căutarea de beneficii imediate

Cei săraci nu tind să învețe ceva nou, nu lucrează în perspectivă, ci seria concentrează pe venituri imediate. Este un exemplu elocvent de sistem al comportamentului de consum. Omul vrea totul dintr-odată, cu minim de eforturi. El se aseamănă cu țăranul care mănâncă iarna cartofii pentru însămânțare, negândindu-se : ce va semăna în primăvară.

Obiceiul 11: a te ocupa de ceea ce nu-ți place

La omul sărac de vor găsi 10 vinovați, 100 de justificări și 1000 de motive pentru care el merge la un serviciu care nu-i place. El așteaptă cu nerăbdare vinerea, își înjură șeful, dar oricum apare resemnat luni la birou. Și așa își duce traiul, zi cu zi, an de an.

Obiceiul 12: a pierde timpul în zadar 

Omul sărac gândește în felul următor: ” cum să-mi omor timpul?” Acest țel greșit ar trebui transformat intr-o întrebare corectă:  Cum să petrec timpul cu maxim folos?

Obiceiul 13: a trăi viața altora

Săracilor le este caracteristică o gândire greșită: proiectarea vieții altora pe viața lor. Telenovelele, cărțile de beletristică și istoriile vedetelor doar îi incită să trăiască așa. Cei săraci trăiesc în iluzia și în umbra idolilor lor. Nu riscă să depășească indoiala și frica. Le e frică să înceapă de la cel mai puțin, de la cel mai mic și să construiască cărămidă cu cărămidă soarta lor.

E posibil ca să vă fi regăsit printre rândurile de mai sus, dar acesta nu e un motiv de tulburare.

Folosiți sugestiile din acest text că sa vă schimbați. Folosiți descrierea obiceiurilor ca o motivație de a acționa, spre succes! 

Împarte cu prietenii tăi această informație utilă!

Sursa