Nu știai asta! 9 fapte interesante despre ordinul cavalerilor templieri

Istoria Ordinului Templierilor este înconjurată de multe teorii despre secrete și conspirație. Îți propunem să afli 9 fapte interesante despre soldații lui Hristos și despre Templul lui Solomon, așa cum ei înșiși ei se numesc templieri.

1.Cavalerii Templieri numărau aproximativ 20.000 de oameni

Acest fapt ilustrează perfect puterea și prevalența Ordinului în Evul Mediu. Mulți dintre membrii ordinului au fost soldați, alții au activat în calitate de medici. Totul era subordonat Maestrul Suprem al Templierilor, care lua toate deciziile importante, cu toate că el a fost obligat să se consulte cu personalul său, care a inclus postelnicul, adjunctul său, mareșalul și alți asistenți.

2.Templierii, de fapt, au inventat băncile.

În mod surprinzător, aceștia au inventat metoda de protecție a finanțelor, care este folosită de toate sistemele bancare moderne. Pentru a proteja pelerinii, călătorii și comercianții în împrejurimi periculoase din Ierusalim, Cavalerii înființat un sistem în care toată lumea merge în Țara Sfântă poate face ceva de valoare într-una din ramurile locale ale templierilor.

3.Templierii au construit multe clădiri în întreaga Europă.

Unul dintre principalele obiective urmărite de Cavalerii Templieri a fost acela de a oferi pelerinilor un pasaj sigur în Țara Sfântă. Pentru aceasta, cavalerii au construit un număr imens de castele, fortificații și alte clădiri de pe întreg continentul european. Exemple celebre de clădiri construite de Cavalerii Templieri: Templul Templului din Londra și mănăstirea Convento de Cristo din Portugalia.

4. Au avut sigiliul lor.

Așa cum se presupune că aveau o ordine și o influentă mare, templierii aveau propriul lor sigiliu. Pe sigiliul tradițional al Cavalerilor Templieri, doi cavaleri sunt pe același cal, care este un simbol al jurământului de sărăcie adus la intrarea în Ordin. Sigiliul templierilor a fost folosit în locul unei semnături pentru acorduri obligatorii și documente de autentificare.

5.Templierii aveau o uniformă proprie.

Fiecare membru deplin al ordinului putea purta o tunică albă cu o cruce roșie, care era unul dintre simbolurile cele mai recunoscute ale ordinului. Culoarea albă a tunicii a simbolizat integritatea cavalerului, iar crucea roșie a însemnat dorința de a muri în luptă, fără a-și pierde demnitatea.

6.Era foarte dificil să te alături templierilor.

Pentru a deveni membru al Ordinului, un om trebuia să câștige mai întâi atenția și încrederea uneia dintre comenzile templierilor. În plus, cerințele impuse membrilor actuali ai Ordinului în ceea ce privește modul lor de viață și comportament au fost foarte stricte.

7.În ciuda bogăției, viața templierilor era destul de grea.

De la membrii ordinii, pietatea și smerenia erau așteptate în toate domeniile vieții lor. De exemplu, templierilor li s-a impus un jurământ de celibat și li s-a interzis să aibă relații cu femei.

8.Statutul ordinului a crescut, inclusiv prin voințe.

Majoritatea templierilor, aflați pe moarte, și-au lăsat toate obiectele și pământurile la Ordin. Având în vedere că mulți dintre cavalerii templieri au reușit să construiască castele întregi în viață, după moartea lor, Ordinul poseda o bogăție fabuloasă.

9.Templierii au protejat cu adevărat adevăratul Graal.

Potrivit zvonurilor, în Evul Mediu a fost găsită o ceașcă, care se presupunea că era aceeași cu cea pe care Isus Hristos a băut-o la ultima cină. Desigur, numai Cavalerii Templieri ar putea avea încredere în o astfel de relicvă. Astăzi, încă nu știm întregul adevăr, dar în catedrala din Valencia puteți vedea o ceașcă suspectă asemănătoare cu imaginile Graalului. Desigur, ea nu are proprietăți magice.


Sursa