Nu spiona răspunsurile! 5 ghicitori ORIGINALE care te vor ajuta să-ți dezvolți logica!

Îți propunem mai jos câteva ghicitori care te vor ajuta să-ți dezvolți gândirea și logica. Încearcă să găsești răspunsul singur, iar mai apoi verifică și răspunsurile corect.

Ghicitoarea numărul 1

Sherlock Holmes a mers în Londra și a întâlnit o femeie pe stradă, care stătea pe trotuar. Discutând cu ea, el a înțeles că femeia avea probleme. I-a cerut telefonul și l-a sunat pe soțul ei:

-Domnule, veniți mai repede, căci soția dumneavoastră are probleme!

În scurt timp, soțul femeii a ajuns la fața locului și a început să o certe. Holmes a chemat imediat poliția și le-a spus oamenilor legii că bărbatul este un criminal.

Cum a aflat Sherlock Holmes despre faptul că soțul femeii este un criminal?

Ghicitoarea numărul 2

În urma unui naufragiu, un marinar a ajuns pe o insulă unde locuiau doar femei. El a fost imediat imobilizat și pregătit pentru un sacrificiu ritual. Bărbatul a convins femeile să-i ofere posibilitatea de a-și spune ultimile cuvinte. După ce a făcut asta, el a fost dezlegat, i s-a dat de mâncare, o barcă și lăsat să plece acasă.

Ce a spus marinarul acelor femei de l-au lăsat să plece?

Ghicitoarea numărul 3

Ce înseamnă „odchohshsvdd”? Nu înțelegi? Întreabă-i pe copii – este posibil să știe răspunsul!

Ghicitoarea numărul 4

Trei prieteni au nume de familie originale – Alb, Negru și Roșu.

Blondul spune:

Uitați-vă la noi. Unul e cu păr alb pe cap, altul cu păr negru și al treilea e cu părul roșu. Dar niciunul nu are culoarea părului ca să se potrivească cu numele său de familie.

Cel cu numele de familie Alb, spune:

-Da, asta este!

Ce culoare a părului are cel care are numele de familie Roșu?

Ghicitoarea numărul 5

Există 3 întrerupătoare în fața ta. Într-o altă cameră sunt 3 becuri care nu ard la moment.

Ce trebuie să faci, ca să afli care dintre întrerupătoare aparține becului 1, 2, 3?

Acum îți prezentăm și răspunsurile la aceste ghicitori.

1.Holmes, când a discutat cu soțul femeii, el nu i-a oferit și adresa unde ei se aflau. Astfel că bărbatul care a venit acolo nu avea de unde să fie soțul femeii!

2.Marinarul le-a spus femeilor: „Vreau să mor, căci sunt mai urât decât voi toate!

3.Unu, doi, trei, patru….zece!

4.Cel cu numele de famile Alb, nu poate fi nu poate fi cu părul negru și nici alb, (cel cu părul negru a dat prima replică, iar Alb i-a răspuns) respectiv Alb este cu culoarea părului roșie. Cel cu numele de famile Negru, nu poate avea părul negru, deci e cu părul alb. În rezultat, Roșu, are culoarea părului neagră.

5.Oprește mai întâi oricare două dintre acele întrerupătoare, iar unul lasăl pornit. Mergi mai apoi în cealaltă cameră și vezi care bec este aprins. Cel care arde, corespunde întrerupătorului pornit. La fel vei face și cu celelalte întrerupătoare.

Sursa