Nu mai face cumpărături inutile! Evită să arunci banii în vânt pe aceste 7 lucruri!

Omul este o creatură rațională, dar dacă acționezi corect asupra lui, el va cumpăra tot ceea ce îi atrage atenția fără să se gândească prea mult. Anume de această slăbiciune se folosesc specialiștii în marketing. În fiecare zi, ei dezvoltă strategii de vânzare a mărfurilor inutile, pe care obișnuim să le achiziționăm fără dorință, fără să ne dăm seama.

Iată 7 lucruri inutile pe care trebuie să încetezi să le mai cumperi!

1.Apă îmbuteliată

De multe ori se întâmplă ca producătorii să nu schimbe în mod regulat filtrele, astfel încât calitatea apei nu poate fi garantată. Oamenii cumpără apa îmbuteliată, bazându-se pe integritatea mărcii, dar este mult mai ușor și mai ieftin să cumperi un filtru propriu acasă și să bei apă cu adevărat purificată.

2.Biletele de loterie

Toată lumea visează să îmbogățească peste noapte. Totuși, această cale nu duce nicăieri. Mai bine să nu cheltuiești banii pe loterie, ci să îi investești în ceva cu adevărat util.

3.Produse alimentare dietetice

Cumpărând doar produse ale căror ambalaje sunt marcate cu „bio” și „fără OMG”, este puțin probabil că vei slăbi și îți vei îmbunătăți sănătatea. Dacă te uiți la compoziția unor astfel de produse, vei observa că în mare parte acestea nu diferă de cele obișnuite. Este doar un truc de marketing.

4.Obiceiuri proaste

În această categorie intră nu numai băuturile alcoolice și țigările, dar și un grup întreg de produse și activități nefolositoare. Abandonând acest mod de viață, vei reuși să economisești mai mulți bani decât crezi.

5.Gustările și dulciurile de la casă

Un alt truc de marketing este amplasarea produselor inutile aproape de casă. Apropiindu-se de ieșire, cumpărătorul se relaxează, își pierde vigilența și, în acel moment, privirea îi cade asupra unor gume de mestecat sau a unei ciocolate delicioase. În mod inconștient, obișnuim să luăm unele mărunțișuri inutile de pe rafturile de lângă casă. Încearcă să te controlezi și să nu cazi în această plasă.

6.Premierele în cinematografe

Nu se merită să cumperi biletele la un preț exagerat, când poți să mai aștepți o săptămână și să vizionezi același film într-o sală pe jumătate goală și la un preț adecvat.

7.Pungile din plastic

Te-ai gândit vreodată cât te costă pungile care se adună în dulapurile tale? Este mai ușor și mai ieftin să cumperi o geantă din pânză și să mergi de fiecare dată la cumpărături cu ea – astfel, nu numai vei economisi bani, dar și vei contribui semnificativ la îngrijirea mediului.