Nu mai crede în ele! 7 Mituri despre supraviețuire care îți pun viața în pericol!

Să supraviețuiești în condiții extreme nu este chiar atât de simplu, și puțin probabil că poți învăța asta de la televizor. În realitate, unele din acele ,,reguli de supraviețuire” pe care ai reușit să le cunoști pe parcursul vieții sunt total greșite și chiar îți pot pune viața în pericol.

Iată 7 mituri răspândite, în care nu trebuie să crezi!

Mitul 1: Dacă te-a mușcat un șarpe, atunci poți suge veninul din rană

În timp ce omul este mușcat, veninul de șarpe nimerește imediat în sânge. Dacă vei încerca să faci acest lucru, doar vei infecta rana cu mai multe bacterii, iar veninul poate ajunge din gură în esofag. Dacă cineva a fost mușcat de șarpe, încearcă să îi păstrezi ritmul cardiac scăzut (nu trebuie să se agite) și să îl duci cât mai repede la spital.

Mitul 2:Dacă întâlnești un urs, trebuie să te prefaci mort

Cu toate că am auzit de acest mit și la școală, acesta nu funcționează. Dacă ursul se apropie de cortul vostru în pădure, străduiți-vă să faceți cât mai mare gălăgie pentru a-l speria, zgomotul este o armă bună. În cazul unui atac direct trebuie să ții cont de comportamentul ursului. De regulă, urșii atacă atunci când sunt nevoiți să se protejeze pe sine sau puii săi.

Mitul 3: Mușchiul de pe copaci crește pe partea nordică

De fapt, mușchiul poate crește pe orice parte a copacului. Condițiile de mediu sunt cele care favorizează apariția mușchiului pe trunchiul copacului. Mușchiul se dezvoltă atunci când umiditatea este crescută și când trunchiul copacului este ferit de lumina soarelui.

Mitul 4: Dacă animalele consumă anumite alimente, înseamnă că sunt comestibile pentru om

Este absolut greșit! De fapt, păsările și veverițele mănâncă fructe și ciuperci, care pot fi otrăvitoare pentru om și îi pot provoca moartea.

Mitul 5: Pentru a se încălzi, o persoană înghețată trebuie să facă baie fierbinte sau să i se facă frecție

Dacă o persoană are degerături și este în hipotermie nu ar trebui să facă duș pentru a se încălzi, deoarece apa fierbinte îl poate induce în șoc . De asemenea, nu este recomandat să i se facă frecție, pentru că pielea poate avea de suferit. Se recomandă încălzirea treptată cu ajutorul plapumelor și a sticlelor cu apă caldă amplasate alături.

Mitul 6: Dacă ești atacat de un rechin lovește-l în față

Este foarte greu să lovești destul de tare un rechin care se zbate și încearcă să te mănânce. Într-o astfel de situație încearcă să pui un obiect tare ca barieră între tine și rechin (în cazul în care dispui de așa ceva) sau să îi acoperi branhiile și să îi lovești ochii.

Mitul 7: Dacă ești prins de un curent de retur, trebuie să înoți paralel cu țărmul

Chiar dacă se spune că unii curenți de retur te trag în larg, nu se întâmplă așa în toate cazurile. Dacă ești prins într-un astfel de curent, se recomandă să înoți perpendicular cu el, în direcția vântului.