Nu le vei simți lipsa: 6 Piese de mobilier, de care a venit timpul să scapi!

Adepții filozofiei minimaliste ne propun să scăpăm de mesele pentru prânz și de scaune, să ne schimbăm locul de muncă pe pervaz, iar în loc de canapea în camera de zi, să amenajăm câteva perne și scaune pentru oaspeți. Bineînțeles, nu toți sunt pregătiți pentru astfel de schimbări radicale.

Totuși, iată șase piese de mobilier, cărora nu le-ai simți lipsa sau pe care le-ai putea înlocui mai funcțional!

Măsuța de cafea

O măsuță mică lângă canapea – aceasta este mai degrabă o obișnuință, decât o necesitate. Pe ea se pun lămpi, căni sau cărți. Cu timpul, această suprafață devine un depozit pentru bibelouri, reviste, hârtii vechi pe care îți este prea lene să le aranjezi la locul lor sau să le arunci. Încearcă să amplasezi lampa pe perete, iar lucrurile adunate să le sortezi.

Fotoliile

Fotoliile din sufragerie sunt considerate un simbol al confortului. Dar acestea ocupă mult spațiu și cel mai des nu au funcții suplimentare. O opțiune mai modernă ar fi să utilizezi pufurile. Acestea arată excelent, pot fi desfășurate în paturi și sunt ușor de mutat dintr-un loc în altul.

Noptierele

Noptierele sunt încă o obișnuință de a noastră. La fel ca și măsuța de cafea, noptiera servește drept loc unde permanent sunt împrăștiate multe lucruri: telefon, bijuterii, cosmetică, cărți, medicamente. Poți amenaja toate aceste lucruri pe rafturi speciale. În plus, aceste suprafețe adună foarte mult praf.

Comoda

În locul comodei, încearcă să folosești sisteme de depozitare din țesătură, care pot fi ușor fixate pe ușa dulapului. Acolo îți poți păstra lenjeria, șosetele, pijamalele și chiar hainele. Desigur, comoda poate fi destul de necesară, dar gândește-te cât spațiu se va elibera fără ea.

Biblioteca

Designerii moderni se întreabă, sunt oare necesare dulapurile pentru cărți în epoca cărților electronice? Ele ocupă atât de mult spațiu! Biblioteca clasică este mare și grea, dar în zilele noastre este necesară doar pentru a păstra și a demonstra colecțiile și edițiile scumpe.

În celelalte cazuri, poți păstra cărțile pe niște rafturi obișnuite de perete. Înafară de asta, dacă vei alege rafturi de aceeași culoare ca și pereții din cameră, aceasta va arăta vizual mai spațioasă.

Suport pentru televizor sau centru media

Televizoarele moderne nu necesită un suport, acestea pot fi agățate pe perete. Designerii ne sfătuiesc să ne gândim, cât de necesar este acel centru media sau chiar televizorul. În era platformelor Netflix și HBO, noi privim filmele, știrile sau serialele mai des la calculator decât la televizor. Ca alternativă poți achiziționa un proiector, care va transmite imaginea de pe ecranul computerului pe un perete gol.