Nu împletește ciorapi și nu coace plăcințele! Cum este ea – bunica ,,incorectă”?

Soacra mea, Veronica, nu arată deloc de cei 55 de ani pe care îi are. Simpatică, zâmbitoare, cu ochii senini și vocea blândă, poartă întotdeauna o pălărie la modă și chiar și la cumpărături pornește pe tocuri. Are niște gusturi de invidiat.

De la început, mă simțeam incomod atunci când îmi făcea unele observații despre stilul meu, dar cu timpul am realizat că ea chiar are dreptate, și am început să am încredere în gustul ei.

Soacra mea a fost întotdeauna alături de noi și niciodată nu ne-am certat. Treptat a devenit pentru noi cea mai apropiată și dragă persoană. Atunci când am născut-o pe fiica mea, Sofia, ea era de neînlocuit, căci părinții mei locuiesc în alt oraș.

Fiica mea întotdeauna se uimește, ce diferență este între bunica noastră și bunicile prietenelor ei, care sunt cam de vârsta ei. Spuneți-mi vă rog, de ce o femeie care încă nu este chiar atât de bătrână se îmbrobodește și târâie picioarele de pământ cu șlapii învechiți? Și nu ratează șansa de a sta la scară și de a mânca semințe cu vecinele care arată la fel.

Bunica noastră este exact opusul!

Odată, când Sofia era mai mică, Veronica noastră ne-a anunțat că merge la un centru turistic înafara orașului să învețe să plutească cu caiacul. Noi cu soțul am muțit. Ea niciodată nu a practicat un astfel de sport, însă optimismul și entuziasmul său ne-a uimit.

Peste câteva luni, s-a înscris la dansuri de gală, unde mergea de trei ori pe săptămână, după care la saună și la bazin. Ca să nu piardă timpul în transportul public a mers și la școala auto. Acum soțul meu rămâne cu gura căscată cât de pricepută este Veronica în mașini și cu câtă iscusință conduce, străduindu-se să nu încalce deloc regulamentul.

Când Sofia a împlinit 6 ani, bunica a dus-o într-o excursie adevărată, cu corturi, cu cântece la chitară. Fiica mea era în culmea fericirii, când s-a întors acasă. Eram gata să le iertăm că nu răspundeau la telefon și că n-am dormit 2 nopți cât nu au fost acasă.

Acum în casă a apărut și al treila laptop, nepoțica a învățat-o pe Veronica să navigheze pe internet, i-a făcut profil pe rețelele de socializare și bunica noastră comunică cu vechii prieteni pe internet.

Odată, când o prietenă de-a Sofiei era la noi în vizită ne povestea despre bunica ei cum împletește ciorapi și coace plăcințele, eu am întrebat-o pe fiica mea:

-Sofia, ai dori să o schimbăm pe bunica noastră cu bunica prietenei tale?

-Nu, a răspuns ea râzând, – nici într-un caz! Așa o bunică nu are nimeni înafară de noi. Știi ce mi-a propus ieri: să cumpărăm două perechi de role, pentru mine și pentru ea. Cum crezi, mamă, vom învăța să mergem cu rolele?

-Nuștiu cum tu, dar bunica cu siguranță o va face și pe asta!