Nu face asta! Designerii au numit 15 tendințe învechite de amenajare a bucătăriei!

Bucătăria este locul unde familia petrece foarte mult timp împreună, așa că este atât de important să o facem confortabilă, funcțională și frumoasă. Iar pentru ca acest colțișor al casei să rămână actual cât mai mult timp, portalul Good Housekeeping a adunat 15 tendințe învechite, pe care designerii de interior propun să le dăm uitării.

1.Rafturile deschise

Această soluție arată excelent în fotografii, dar nu este deloc adaptată vieții reale. Este păcat să ocupi atât de mult spațiu, doar pentru a aranja frumos suvenirele.

2.Plăci ceramice „ca în metrou”

Mulți designeri se întreabă cum astfel de plăci au câștigat atâta popularitate? De ce să-ți strici peretele și viața cu atâtea rosturi și necesitatea de a le curăța regulat?

3.Lămpi deasupra mesei

…precum și deasupra barului, blatului, etc. Sunt prea mari și voluminoase, este mai bine să găsești soluții mai elegante pentru iluminarea bucătăriei.

4.Suport pentru accesorii de bucătărie

Micile lucruri pe care gospodinele le atârnă de aceste cârlige sunt, în cele din urmă, acoperite cu un strat de praf, indiferent cât de des le folosești. Eliberează pereții, depozitează toate accesoriile în sertare.

5.Litere și inscripții decorative

…precum și postere cu citate motivaționale sau rețete culinare. Pentru astfel de notițe există caiete, iar pe pereții bucătăriei este mai bine să atârni un tablou frumos sau un portret de familie.

6.Stilul „satului francez”

Acest stil de decor este adesea interpretat greșit. Într-un sat francez adevărat, în bucătărie sunt folosite texturi simple, cum ar fi cărămida sau lemnul. Acolo nu există plăci modelate sau hotă masivă.

7.Ușile rustice

Dacă vei decide să vinzi casa împreună cu o astfel de ușă, aceasta te va caracteriza, desigur, ca pe o persoană creativă, dar este puțin probabil că va atrage mulți cumpărători.

8.Dulapuri la diferite niveluri

Unul atârnă mai sus, altul mai jos și toate acestea creează senzația că bucătăria a fost gândită și proiectată la întâmplare. Nu face așa!

9.Metalul

Timpul electrocasnicelor metalice a trecut. Cel puțin alege nuanțe calde: cum ar fi bronzul, alama sau aurul.

10.Instalații sanitare masive

Există o concepție greșită, că poți actualiza bucătăria pur și simplu schimbând chiuveta. Încearcă să păstrezi dimensiunile deja existente în cameră: robinetele masive arată bine nu în fiecare interior.

11.Piatra maro

Mai ales cu pete verzi. Blaturile de aceste culori arată ieftin, chiar și în ciuda costurilor lor reale.

12.Stilul industrial

Lumea a obosit de bucătăriile reci și inconfortabile. Acum sunt actuale culorile mai blânde și materialele mai moi.

13.Clasicul strict

Dacă restul casei nu respectă canoanele interiorului clasic, nu ar trebui să încerci să îl aduci în bucătărie.

14.Ornamentul „Chevron”

Acest frumos ornament francez se găsește acum în fiecare a treia bucătărie. E timpul să ne oprim.

15.Dulapurile purpurii

Această nuanță întunecată face ca interiorul bucătăriei să fie greoi și lipsește încăperea de prospețime.