Nu a aruncat gunoiul timp de 4 ani: Un fotograf francez a decis să arate câte deșeuri producem!

Viața în secolul XXI este practic imposibilă fără dăunarea și poluarea mediului înconjurător. Zi de zi, în fiecare moment al vieții utilizăm produse și obiecte, lăsând în urmă deșeuri și ambalaje nocive pentru mediu. Din păcate, nici nu ne dăm seama cum, pas cu pas poluăm locul unde trăim și existăm – planeta Pământ.

Fotograful Antoine Repesse, în vârstă de 37 de ani, originar din Lille, Franța, a decis să realizeze ideea care avea ca scop să arate umanității cât de multe deșeuri producem în fiecare zi.

Timp de 4 ani, Antoine a adunat deșeurile pe care în mod normal le arunca la gunoi, depozitându-le în camere diferite din apartamentul său. În același timp, fotograful și-a încurajat prietenii să facă același lucru. Astfel, gunoiul din camere a tot crescut, până când pardoselile au devenit complet acoperite cu conserve, sticle de plastic, ambalaje și pungi.

Fotograful a reușit să adune peste 70 de metri cubi de gunoi: 1.600 de sticle de la lapte, 4.800 de role de hârtie igienică și 800 kg de ziare. El a împărțit toate acestea în diferite grupuri pentru a stârni îngrijorarea oamenilor.

Astfel a luat naștere proiectul de fotografii „#365Unpacked”, prin intermediul căruia Repesse a încercat să ilustreze importanța reciclării în vremurile în care trăim, cât și să bată alarma cu privire la impactul grav al societății de consum cu care ne identificăm.

„Deseori auzim despre cantitatea de deșeuri pe care o producem, dar eu cred că impactul unei fotografii poate fi mult mai mare decât o mulțime de cuvinte” – susține Antoine.

Fotograful speră că munca sa nu a fost făcută în zadar și cel puțin un om se va gândi la ceea ce se întâmplă în lume. Poate că aceste fotografii vor inspira pe cineva să facă o schimbare!