Nu ai mai văzut așa ceva! Pictura chineză tradițională: acuarele delicate pe hârtie de orez

Folosind tehnica picturii chinezești tradiționale, artistul din Singapore Ching Keck How a creat cele mai delicate picturi în acuarelă pe hârtie de orez. Linii de lumină, culori naturale, imagini aparent simple – toate astea, (în credința chineză) aduc bunăstare în casă, fertilitatea și prosperitatea.

Pictura tradițională chineză este simbolică și alegorică. Și dacă imaginea artiștilor europeni este folosită pentru a vedea picturile artiștilor chinezi, atunci este necesar să citești și să înțelegi activitatea artiștilor chinezi.

În încercarea de a transmite esența lucrurilor, experiența lirică, starea de spirit care rezultă din contactul cu natura, de a fuziona cu ea, artiștii chinezi au investit nu numai sufletul, dar și fluxul nesfârșit de gânduri, sentimente și cunoștințe. Lucrările lui Ching transmit scurte povestiri despre convingerile și tradițiile oamenilor din vechime.

Somn în iaz. Autor: Ching Keck How

Păsările albastre sunt mesageri ai norocului. Autor: Ching Keck How

Bunăstarea și norocul. Autor: Ching Keck How

Brățară de bambus. Autor: Ching Keck How

Flori delicate. Autor: Ching Keck How

Acuarele chinezești ușoare. Autor: Ching Keck How

Pește. Autor: Ching Keck How

Crapii multicolori. Autor: Ching Keck How

De asemenea, și Caroline Young este o artistă modernă, care este cunoscută în întreaga lume pentru picturile ei magice pe pânză de mătase, realizate în stilul picturii chinezești. Lucrările ei – un flux nesfârșit de sentimente delicate, experiențe, secrete, intrigi, dragoste și, bineînțeles – fascinante imagini ale sexului feminin care spun povești uluitoare din viață.

Sursa

error: Content is protected !!