Nimeni nu-ți va putea ghici vârsta: 7 trucuri de modă care te vor face să pari mai tânără!

Hainele pe care le porți pot spune despre tine mai mult decât crezi. Acestea îți trădează caracterul, starea de spirit, culoarea preferată și chiar vârsta pe care o ai. Da, ținutele îți trădează vârsta chiar dacă vizitezi în mod regulat salonul de frumusețe, cosmetologul, stomatologul și sala de sport. Există însă câteva secrete care te vor ajuta să îți creezi o garderobă „anti-îmbătrânire” la modă, astfel încât nimeni va va reuși să ghicească câți ani ai de fapt.

Secretul numărul 1 – tendințele 

Pentru a arăta mai tânără, trebuie să ții pasul cu moda. Dacă ți-a cumpărat utlima haină acum 5-10 ani, atunci nu te mira că ești considerată o mătușă – cel mai probabil, așa arăți.

Actualizează-ți garderoba mai des și răsfață-te nu numai cu lucruri de bază, ci și cu tendințe proaspete. Alege articolele noi cu cap: ceea ce arată bine pe o fată tânără poate face o femeie matură să arate ridicol.

Secretul numărul 2 – stilul sport

Nu-ți fie teamă să schimbi stilurile și chiar să le amesteci. Lasă codul vestimentar de afaceri la o parte și adaugă o notă de relaxare ținutelor tale. Totuși, nu e cazul să combini o bluză elegantă cu pantalonii pentru antrenament, dar întotdeauna poți schimba pantofii obositori pe o pereche de adidași confortabili și la modă. Acest truc îți va reîmprospăta imaginea și îți va fura vreo 5 ani din bagaj!

Secretul numărul 3 – hainele din denim 

Continuă să porți blugi, chiar dacă ai trecut de 50 de ani. Articolele din denim sunt întotdeauna asociate cu tinerețea, libertatea, rebeliunea. Și asta înseamnă că vei arăta mult mai tânără decât ești. În plus, blugii sunt foarte practici și confortabili și îi poți purta chiar și la birou.

Secretul numărul 4 – nuanțe deschise și luminoase

Cu trecerea anilor, multe femei încearcă să fie cât mai puțin observabile și poarte haine de culori exclusiv închise. Dar o astfel de gamă îți afectează aspectul: tonurile întunecate nu subliniază în cel mai plăcut mod tenul, pielea pare cenușie și bolnăvicioasă, iar ridurile – mai accentuate. Pe când nuanțele deschise și luminoase, dimpotrivă, pot „șterge” unele schimbări legate de vârstă. Pe fundalul lor, pielea strălucește iar ochii devin mult mai expresivi!

Secretul numărul 5 – imprimeuri actuale

Cel mai simplu mod de a face imaginea să fie la modă este să adaugi un articol cu imprimeu actual. Chiar și un mic detaliu va fi suficient: o eșarfă, o poșetă sau o centură. Acum sunt foarte populare carourile engleze, petele de leopard, imitațiile pielii de reptilă, geometria abstractă și florile aprinse.

Secretul numărul 6 – lungimea fustei 

Dacă ești într-o formă bună, atunci de ce să nu îți permiți să porți în continuare fuste scurte și topuri îndrăznețe? La urma urmei, vârsta nu este decât o cifră formală în pașaport. Mai ales că acum există atât de multe modele disponibile: fuste mini din lână și pulovere scurtate. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la lungimea acestor modele de haine, fusta trebuie să fie până deasupra genunchilor, iar topul până la nivelul taliei. Lenjeria nu trebuie să fie în niciun caz vizibilă.

Secretul numărul 7 – geantă și pantofi stilați

Detaliile aspectului ar trebui să corespundă celor mai noi tendințe de modă. Dacă porți aceleași cizme uzate ani la rând și le asortezi cu o geantă la fel de ponosită, atunci imaginea ta nu va avea nicio șansă. Nu te avânta după perechile ultrastilate, optează pentru modelele clasice care se potrivesc practic oricărei ținute. În schimb, geanta ar trebui să fie de o culoare mai îndrăzneață. Alege culori, forme și materiale la modă.