Nimeni n-o va face mai bine ca tine: 21 de Lucruri pe care să i le spui fetiței tale!

Să fii mamă – este cea mai mare fericire care există pe lume. Dar, în același timp, este o muncă imensă. Ne-am obișnuit să educăm fetițele ca pe niște prințese și acest lucru este corect. Dar trebuie să le spunem și despre faptul că pe parcursul vieții pot apărea diferite greutăți și obstacole, pe care trebuie să învețe să le depășească cu capul sus.

Iată 21 de lucruri pe care trebuie să reușești să i le spui fiicei tale, până ea va începe viața matură!

1.Dragostea nu întotdeauna înseamnă fericire. Dintr-o relație nereușită, trebuie să înveți o lecție și să îți conștientizezi greșelile. Dar în niciun caz nu trebuie să-ți pierzi credința în dragoste.

2.Să fii fericită este o alegere de viață. Fericirea nu înseamnă doar bani, carieră sau bunuri materiale.

3.Fii atentă cu bărbații și amintește-ți că în spatele unui zâmbet și a manierelor plăcute se poate ascunde doar un simplu interes de scurtă durată.

4.Este important să te iubești și să te respecți pe tine însuți. Niciun bărbat nu are dreptul să te lovească sau să te ofenseze. Să ai curajul să rupi orice  relație nesănătoasă.

5.Trebuie să înveți să-ți asculți intuiția și să nu permiți primului trecător să te mintă. Nu toți oamenii îți merită încrederea.

6.Nu poți avea prea mulți prieteni. Doar cei ce vor fi alături de tine la bine și la greu merită să-ți fie aproape.

7.Nu îți reține lacrimile. Femeile plâng, și cele puternice, și cele slabe. Dă frâu liber emoțiilor. Sănătatea unei femei depinde în mod direct de starea ei psiho-emoțională.

8.Aspectul exterior al femeii contează, dar nu este principalul. Frumusețea internă dăruiește strălucire, care poate înfrumuseța orice femeie, chiar dacă tinerețea ei a trecut.

9.Înainte de a lua o decizie, gândește-te la consecințe. Nu trebuie să trăiești după cum consideră alții. Trebuie să ai părerea proprie.

10.Respectă-i pe cei din jur și dorește-le binele. Poți face asta doar dacă te accepți și te iubești pe tine însuți.

11.Învață să accepți critica, dar nu lua totul prea aproape de suflet. Unii pot fi invidioși. Cheia succesului este încrederea în propriile forțe.

12.Oamenii nu întotdeauna sunt sinceri. Deseori ei mint. Învață să deosebești adevărul de minciună.

13.Nu le spune tuturor despre toate aspectele vieții tale personale. În special, nu vorbi despre greutățile și conflictele din familie. Nu provoca invidie și răutate în plus.

14.Bucură-te de ceea ce ai. Dar nu înceta să acționezi, pentru a obține și mai multe.

15.În viață trebuie să ai un scop. Învață să îți planifici afacerile și să stabilești în mod corect prioritățile. Nimic nu se întâmplă de la sine.

16.Viața omului este doar în mâinile lui. Chiar dacă ai un umăr puternic alături, fii independentă. Nu permite nimănu-i să-ți controleze viața.

17.Binele se face în tăcere. Nu e cazul să te lauzi.

18.Trebuie să poți să ierți. E pentru binele tău, să nu aduni răutate și supărări în suflet.

19.În relații există întotdeauna dificultăți. Dacă într-o relație nu există probleme, atunci ea nu mai există de mult. Este important să depășiți totul împreună cu partenerul, să discutați și să mergeți la compromis.

20.Nu răvăși trecutul. Lasă-l în trecut. Este important să trăiești aici și acum și să te gândești la viitor.

21.Viața este minunată! Există multe greutăți, dar după ele întotdeauna vine partea luminoasă și plăcută.