Supranumit ”inventatorul mileniului al II-lea” genialul Tesla este promotorul electricității comerciale

Nicola Tesla a fost un geniu, valoarea talentului căruia omenirea încă nu a realizat-o și, probabil, nu o va percepe în măsura adevărată niciodată. Sârbul, născut în orașul Gospic (actualmente Croația) a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde i-au fost create cele mai favorabile condiții de muncă.

Unul din laboratoarele sale principale se afla la Colorado Springs. Anume acolo el experimenta transmiterea energiei electrice fără fire. Visul lui Tesla era să asigure toată planeta cu electricitate ieftină și stabilă.

Descărcările electrice în timpul experimentelor sale depășeau lungimea de zece metri, iar tensiunea ajungea estimativ la 12 milioane de volți!

Redactorul revistei americane The Century Magazine, Richard Gilder l-a rugat pe Tesla să-i acorde un interviu despre experimentele realizate. Pentru a ilustra această publicație s-a făcut și o poză, pe care ați văzut-o mai sus.

Pentru a realiza această poză incredibilă, fotograful, Dikkenson Ellie a aplicat regimul expoziției duble – mai întâi, a făcut niște poze într-o cameră întunecată, pentru a accentua frumusețea descărcărilor, iar apoi a utilizat aceeași peliculă de fotografiat pentru a-l filma deja pe Tesla.

Acest cadru redă perfect mărimea descărcărilor electrice în raport cu figura geniului.

Spune-ți și tu părerea. Crezi că Tesla a fost cel mai mare inventator al tuturor timpurilor sau doar un cercetător ciudat.

Sursa