Nici nu bănuiai asta! 17 invenții incredibile care aparțin femeilor

Femeile au reușit să elimine un stereotip stabil – că motoarele progresului sunt bărbații.

Astrolabe

Dispozitivul de măsurare a coordonatelor corpurilor celeste a fost inventat de către o femeie, om de știință, filozof, astronom și matematician Hypatia din Alexandria în 370 î.Hr.

Sampania roz

Nicole Barbier Clicquot în 1808 a dezvoltat tehnica rememorării, datorită căreia șampania timp de trei luni scapă de sediment și devine limpede. Tehnologia a avut un real succes, îmbunătățind foarte mult calitatea băuturii.

Circulară Saw

Tabitha Babbitt a privit mult timp bărbații angajați în tăierea bustenilor cu un ferăstrău special cu două mânere, pentru care este necesar să se tragă înainte, apoi înapoi. Deși încărcătura pe ambii bărbați era aceeași, bustenii erau tăiați numai atunci când ferăstrăul se mișca înainte. Babbitt a crezut că a fost o risipă de energie și, în 1810, a creat un prototip de fierăstrău circular, care mai târziu a fost folosit în industria fabricilor de cherestea.

Periscope pentru submarine

Folosind acest dispozitiv, care a fost brevetat în 1845 de către Sarah Mather, se poate de determinat distanța față de obiectele observate.

Conserve de carne

În 1873, la Expoziția Mondială de la Viena, Nadezhda Kozhina a demonstrat modul de pregătire a conservei de carne, pentru care a primit o medalie.

Mașina de spălat vase

După ce a stricat mai multe farfurii de la setul preferat de porțelan, Josephine Cochrane a creat o mașină care spală vasele, dar nu le atinge. Acest lucru s-a întâmplat în 1886, dar numai după 40 de ani dispozitivul Cochrane a fost recunoscut ca un lucru necesar.

Sutienul

Acest detaliu din dulapul femeilor a fost brevetat de Ermini Cadol în Franța în 1889. În corsetrie, doamna Kadol a expus un produs numit “le Bien-Etre” (“bunăstarea”). Susținătoarele acestui sutien au fost inițial două panglici din satin, iar spatele acestui model a fost atașat de corset.

Mașină de îndepărtat zăpada

Curățenia nu ar trebui să fie nu numai în casă, ci și pe străzi, a decis secretarul general Cynthia Westover și a inventat mașina modernă pentru curățarea străzilor de zăpadă în 1892.

Ștergătoarele de parbriz

Primele ștergătoare pentru mașină au fost inventate de Mary Anderson în 1903. Îi pare rău pentru șoferul, care a trebuit să oprească mașina în fiecare minut și să șteargă zăpada de pe parbriz în timpul viscolului.

Filtru pentru cafea

Datorită Melittei Benz iubitorii de cafea sunt scutiți de procedura obositoare de pregătire. Primul filtru de cafea pentru cafea Melitta a fost inventat în 1909.

Filtru pentru masina

Acest filtru acustic a fost inventat de El Dolores Jones în 1917, după care lumea din jurul nostru a devenit puțin mai liniștită.

Scutecele

Marion Donovan în 1917, s-a așezat la mașina de cusut cu o perdea de dus, și după mai multe încercări a creat un scutec.

error: Content is protected !!