Muncește cu cap: 8 decizii neordinare, care te vor ajuta să realizezi multe sarcini, cu puțin efort

Fast Company îți oferă câteva recomandări, care te vor ajuta să reușești mai mult într-un timp mai scurt, fără a face ceva în plus.

Cel mai cunoscut sfat în aceea ce privește productivitatea este: „Nu munci mult, muncește cu cap”. El arată că nu este important timpul petrecut la locul de muncă, ci volumul de muncă realizat.

Așadar, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți munca peste program și să reușești ceea ce ți-ai propus.

8. Nu te dedici exclusiv sarcinilor tale

Expertul în performanța personală și coach-ul, Peggy Duncan, spune că oamenii nu-și dau seama cât de mult timp pierd pe Facebook sau în discuțiile inutile cu alți angajați. Ea ne recomandă să ținem un jurnal al timpului, să notăm fiecare sarcină și timpul dedicat acesteia.

7. Fiecare trebuie să facă ceea ce poate mai bine

Tomer Yogev, confondatorul companiei de consultanță în leadership și productivitate, Tandem Spring, este de părere că pentru a fi mult mai eficienți, trebuie să cerem ajutor și să atragem lângă noi oameni, care se descurcă mult mai bine cu anumite sarcini și funcții. Asta presupune ca fiecare să-și analizeze părțile bune și să determine în care domeniu este mai calificat decât alții. Cel mai probabil, sarcinile care nu știi să le faci prea bine sau nu-ți plac îți iau cel mai mult timp.

6. Muncește atunci când îți place

Per general, în prima parte a zilei avem o productivitate mai bună, de aceea se recomandă ca cele mai dificile și solicitante sarcini să le faci anume la început de zi. Totuși există și persoane nu foarte matinale, care în prima parte a zilei nu prea au energie și chef de muncă. În asemenea cazuri, depistează care este perioada ta cea mai productivă din zi și fă sarcinile cele mai importante anume atunci.

5. Fii pregătit pentru intervale inactive de timp

Pe parcursul zilei este foarte posibil ca să fie rețineri de zboruri, ședințe care încep cu 15 minute mai târziu, întâlniri amânate. Încearcă să folosești aceste momente eficient: fă câteva apeluri, răspunde la mesaje, fă chestiunile care nu necesită prea mult timp și pregătire.

4. Citește instrucțiunile

Telefonul, tableta sau alte dispozitive, pe care le folosim la muncă au instrucțiune de utilizare. Dacă le-ai citi ai putea să afli de unele funcții foarte utile, care te pot ajuta în munca ta.

3. Fii mai birocratic

Sistematizarea este un lucru, pe care oamenii îl fac bine. Uite-te la sarcinile, pe care le faci regulat și gândește-te cum să creezi o metodă mult mai eficientă de realizare a lor. Irosești prea mult timp pentru planificarea întâlnirilor? Încearcă să folosești o aplicație. Conduci un proiect cu mulți participanți, de la care trebuie să primești un feedback? Încearcă să creezi un sistem de primire a reacțiilor.

2. Renunță la mâncarea nesănătoasă

Mâncarea înseamnă energie, atunci când este una sănătoasă. Forța ta de concentrare depinde foarte mult de cum te alimentezi și cât de bine dormi.

1. Fotografiile te pot inspira

Găsește cel puțin un motiv, care să te determine să lucrezi cu cap și nu neapărat mult. Vrei să petreci mai mult timp cu familia, cu prietenii? Vrei să mergi într-un anumit loc la final de zi? Afișează undeva niște fotografii, care o să-ți amintească de lucrurile plăcute, pe care vrei să le faci. Ele te vor stimula să termini totul mai repede.

Sursa