Mulți își vor ieși din sărite atunci când vei începe să faci ceea ce e mai bine pentru tine!

Când începi să faci ceva pentru tine și nu pentru alții, oamenii se pot enerva cu adevărat. De ce? Ajutorul tău este ca un drog de care sunt dependenți. Spune-le „nu” și ei vor deveni agresivi! De ce oamenii se enervează atât de tare când începi să-ți trăiești viața pentru tine?

Poate că este puțin egoist să începi să te pui în prim plan. Dar egoismul nu este întotdeauna un lucru rău. Cum poți fi cu adevărat bun cu alții dacă nu ești bun cu tine?

Deși, noul tău mod de viață poate deveni o supriză pentru oamenii care s-au obișnuit cu prezența ta în viața lor și cu ajutorul tău. Nu ezita să le spui adevărul: este o decizie personală care nu are nimic de a face cu ei.

Îmi pare rău că nu-mi pare rău. 

Această frază încapsulează cu adevărat modul în care ar trebui să te simți. Nu există niciun motiv să-ți pară rău că acționezi în interesul tău, iar oricine este nemulțumit de acest comportament nu ar trebui să aibă loc în viața ta.

Este în regulă să te pui pe primul loc. Ar trebui să fii numărul unu, dacă vrei să te dezvolți ca persoană, să trăiești o viață mai bună, mai deplină.

De mici am fost învățați această atitudine. Ni s-a spus să facem lucruri pe care dorim întotdeauna să le facem dacă este ceea ce doresc alții. Din acest motiv, începem să uităm de noi înșine.

Cu toate acestea, vine o zi când suntem atât de epuizați, încât trebuie să ne oprim și să ne întrebăm: „Cine sunt eu?” și „Ce vreau eu?”

Începe să te faci fericit! Pentru a te împiedica să-i mulțumești pe toți cei din jurul tău, trebuie să lucrezi cu adevărat asupra stimei tale de sine. Începe să spui „nu” când dorești să spui „nu”. Dacă cineva se supără, nu te simți vinovat. Mai devreme sau mai târziu, vor trece peste asta (iar dacă nu, nu e sfârșitul lumii!).

Acordă prioritate deciziilor tale, opiniilor și viselor tale. Dar, mai presus de toate, fă o prioritate din bunăstarea ta. Începe să trăiești pentru tine, nu mai încerca să-i mulțumești pe alții.