,,Mozart al Finanțelor”: 15 Legi ale Succesului de la renumitul om de afaceri Bodo Shäfer

Bodo Schäfer este consultantul financiar Numărul 1 în Europa, scriitor și om de afaceri de succes. El are un talent desăvârșit și o gândire deosebită în practica time-managementului, datorită cărora a devenit atât de renumit, iar pentru contribuția sa în educația financiară a fost supranumit ,,Mozart de finanțe”. El este autorul bestseller-ului The Winners Laws, care le-a permis milioanelor de oameni să afle ce înseamnă independență financiară.

Am selectat cele mai bune citate de la legendarul geniu în finanțe Bodo Schäfer, care te vor ajuta să analizezi natura banilor și a succesului sub alt unghi de vedere.

15.Dacă vom analiza mai atent norocul, vom observa că nu este nimic altceva decât rezultatul muncii dificile și a unor pregătiri minuțioase.

14.Dacă ai decis să faci ceva, însă nu ai început să faci acest lucru în rumătoarele 72 de ore – în 85% dintre cazuri nu vei face acest lucru niciodată!

13.Cel care face, se așteaptă la succes. Cel care ,,încearcă” se așteaptă că ceva îl va împiedica. Jumătate de efort nu aduce jumătate din rezultat, ci un rezultat nul.

12.Norocul dansează doar cu cei ce îl invită la dans.

11.Capitalismul – e o piscină cu crocodili. Nu ai dreptul să nu ții cont că trăiești în capitalism. Cel mai puternic va supraviețui. Va fi bogat și va deține puterea.

10.Cel ce muncește ziulica întreagă, nu are timp să câștige bani.

9.Cel mai mare talent constă în abilitatea de a găsi motivație pentru propriile acțiuni.

8.Mai bine să începi cu stângul, decât să nu începi deloc.

7.Ai grijă de sănătatea ta. Succesul este imposibil fără sănătate de oțel. Bogăția fără sănătate nu îți va aduce bucurie.

6.Pentru un câștig bun ai nevoie de multe cunoștințe. Învață permanent. Citește. Analizează. Mărește-ți orizonturile. Proștii au noroc doar la cazinou și asta se întâmplă foarte rar.

5.Bogăția nu înseamnă doar cât ai cheltuit în cazinou, restaurant, vacanță sau în magazin. Bogăția înseamnă banii pe care i-ai economisit și i-ai investit.

4.Să stai și să aștepți să se întâmple o minune este la fel de stupid, cum un sportiv ar sta acasă în fața televizorului și ar privi Jocurile Olimpice în speranța că va primi pentru asta medalia de aur.

3.Niciodată nu accepta sfatul unui om, care nu este cine a-i dori tu să devii.

2.Noi obișnuim să vedem trandafirul, dar nu observăm spinii. Noi vedem succesul, dar nu și pregătirea pentru el. Și nu vedem eșecurile străine. Vei fi uimit să afli, cât de minuțios se pregătesc pentru succes ,,norocoșii”.

1.Nu ești plătit, cât valorezi? Nu, dacă muncești pentru o anumită sumă înseamnă că valorezi atât. Dacă nu ești mulțumit – schimbă-ți locul de muncă, stilul de viață. Schimbă-te!