Motivul te va ȘOCA! Spinner-ul a fost folosit în spitalele de psihiatrie!

Există întotdeauna o jucărie pe care toți copiii o doresc și uneori chiar adulții. O adevărată explozie în 2017 a fost făcută de jucăria spinner. La prima vedere, nu arată a jucărie. Dar copiii sunt pur și simplu fascinați de spinner: ei sunt dispuși să-și petreacă o zi întreagă pentru a face truc cu un spinner-ul.

Dar există o opinie: această jucărie a fost inventată pentru a influența dezvoltarea și psihicului copilului. Unul dintre medici și-a împărtășit amintirea că într-o URSS îndepărtată un astfel de lucru a fost folosit în spitalele de psihiatrie.

În timpul celui de-al doilea război mondial, unul dintre spitalele de psihiatrie trebuia evacuat. Dar imaginează-ți, cum poți organiza o mulțime de persoane neadecvate, chiar și în aceleași condiții ca să fie evacuate, în jurul multor zgomote, explozii, țipete… Bolnavii se agață de mobilier, se ascund sau se prefac că sunt războinici. Este doar o mulțime incontrolabilă.

Un doctor a venit o idee strălucită, când a văzut o cutie cu rulmenți într-unul din vehiculele militare. Le-a dat-o bolnavilor și le-a arătat cum să le pună pe un deget, astfel încât să se rotească.

Bineînțeles, toți pacienții spitalului psihiatric au fost absorbiți de această distracție nouă. Se uitau la lucrurile care se roteau și făceau mecanic tot ce li se spunea. Mai târziu, acest truc a fost folosit destul de des.

Desigur, este dificil de dovedit faptul că spinner-ul este un  mijloc de a controla conștiința copiilor noștri. De aceea, să crezi că aceasta este continuarea experimentelor sovietice este mai greu credibil. Dar faptul că există cazuri de vătămări grave și chiar de moarte, nu vom nega. Prin urmare, este mai bine să-ți protejezi copilul de eventualele consecințe negative.

Sursa