Misterele logicii: 4 ghicitori care îți vor da mari bătăi de cap

Vă sugerăm un mic test de inginiozitate pentru a pune nițel mintea în mișcare. Mai jos, aveți niște ghicitoari cu subtext. Răspunsurile sunt în partea de jos a paginii. Nu spionați imediat, încercați să ghiciți.

1

Într-o zi, Sherlock Holmes mergea prin Londra. Deodată, chiar pe stradă, a văzut o femeie întinsă pe trotuar. Când Holmes s-a apropiat de ea și-a dat seama imediat că era moartă. În geanta ei a găsit telefonul, în lista de contacte, printre altele, numărul soțului. Detectivul l-a sunat imediat și a spus:
– Domnule, lăsați toate treburile și veniți urgent. S-a întâmplat ceva îngrozitor cu soția dumnevoastră.
Curând, soțul a fost la fața locului. S-a aplecat peste corpul soției și a început să plângă.
Apoi a venit poliția. Holmes le spuse, îndreptându-se către om:
-Acesta este soțul victimei. Și el este criminalul.
Holmes avea dreptate. Cum a ghicit?

2

După naufragiu, marinarul a ajuns pe o insulă. Insula era populată doar de femei. Când s-a trezit, era legat de un trunchi de copac. Îl pregăteau pentru un ritual de sacrilegiu. Bărbatul a convins femeile să-i ofere un cuvânt de rămas bun. După cuvintele marinarului, femeile l-au hrănit, i-au dat o barcă cu mâncare și băutură și l-au lăsat să plece. Ce le-a spus oare?

3

Trei prieteni s-au întâlnit. Numele lor de familie erau: Roșu, Alb și Negru. Unul dintre ei, cu părul negru, spune:
-Hai să privim la noi trei. Unul dintre noi este roșcat, altul este brunet, iar al treilea are păr alb. Și cu toate acestea, nimeni nu are o culoare a părului care să se potrivească cu numele.
Familia Alb zice:
-Într-adevăr, așa este.
Ce culoare de păr au roșcații?

4

Stați în fața unui perete cu trei întrerupătoare. În camera din spatele peretelui se află trei becuri, care acum nu sunt aprinse. Efectuați unele acțiuni cu întrerupătoarele, apoi mergeți în cameră și determinați ce bec este conectat la fiecare întrerupător.

Răspunsurile:

1.Detectivul nu a spus soțului adresa exactă.

2.Vreau să mor din mâna celei mai urâte dintre voi.

3.Cei cu familia Alb nu pot avea părul alb (din cauza numelui) și Negru (a răspuns că nu are părul negru). Deci, Alb este roșcat. Negrul nu poate avea părul negru. Deci au părul alb. Iar roșcații au culoare părului neagră.

4.Porniți oricare două comutatoare, după un minut opriți unul dintre ele. Mergeți imediat în camera alăturată. Lumina care este aprinsă este conectată la comutatorul de pornire/ oprire. Becul, fierbinte la atingere – este conectat la comutatorul pe care l-ați pornit și oprit. Al treilea – celui pe care nu l-ați atins.