Minunile de zi cu zi. Cum să le observi?

Despre cum să aduni micile minuni de zi cu zi scrie Ekaterina Jarkova, pe blogul său – „Magia de rutină”.


– Erich Maria Remarque spunea: „Doar cele mai simple lucruri nu ne dezamăgesc niciodată. Fericirea se dă foarte ușor și de fiecare dată, mai simplu decât credeai”.

Visuri simple, frumusețe simplă, minuni simple…

Ce-ți apare în minte când auzi aceste cuvinte?

În simplitate se găsește multă frumusețe, doar ceea ce e simplu – e aproape de adevăr. Micile, simplele minuni de zi cu zi e foarte important să le poți aduna ca pe o roadă.

Pe timpuri era o tadiție foarte bună – se organiza o sărbătoare cu mese și dansuri când toată roada era strânsă.

Datorită acestei roade, oamenii erau siguri că vor ierna fără grijă și vor întâlni primăvara sătui. Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap să lase roada pe câmp. Iar noi procedăm așa cu roada noastră, care constă în câștigurile noastre, în visuri împlinite, momente fericite, echilibru, satisfacție – micile și marile minuni care se întâmplă cu noi în fiecare zi.

Cum se întâmplă așa că roada materială noi nu uităm niciodată s-o strângeam , iar cea emoțională, morală, intelectuală și spirituală rămâne neatinsă? Este o greșeală periculoasă.

Cum și de ce trebuie de strâns roada micilor minuni de zi cu zi?

În primul rând, adunând micile minuni, noi simțim și înțelegem că viața noastră nu este pustie și fără sens, dar este plină de întâmplări, impresii, sentimente, emoții, speranțe, visuri și aventuri.

În al doilea rând, acest proces funcționează ca un depozit de vitamine pentru fericire, noi ne întărim imunitatea noastră corporală și spirituală.

În al treilea rând, ne dezvoltăm abilitatea de a ne observa pe noi înșine, ne studiem propriile dorințe și aspirații. Ne învățăm să visăm și să înțelegem că dorințele noastre generează viață.

Totuși, cum pot fi strânse aceste mici minuni de zi cu zi?

Fă rost de un jurnal pe placul tău, alege-ți un pix care la fel să-ți placă, găsește un loc în care să te simți confortabil și începe să le scrii. Cu timpul acest ritual îl poți face de exemplu: de Anul Nou sau de ziua ta de naștere.

În jurnal ar trebui să se regăsească nu doar reușite, dar și sentimente de fericire, liniște sufletească, satisfacție, momentele în care ai râs cu poftă…

Nu uita și de momentele în care ai descoperit lumea cu alți ochi; orele de meditație care ți-au luminat mintea; minutele de iertare, când ai iertat pe cineva sau chiar pe tine; situațiile în care te-ai acceptat așa cum ești; zilele cât te-ai simțit îndrăgostit/ă și multe alte lucruri minunate care se întâmplă în fiecare zi în viața ta.

Și eu am câteva minuni importante pe care le trăiesc zilnic: pregătirea micului dejun format dintr-o cafea și niște bunătățuri savurate pe un fundal muzical; tabloul cu flori care este atârnat în camera mea și e primul lucru pe care-l văd dimineața când mă trezesc și încă multe minuni care pentru alții ar părea niște fleacuri.

Iar pentru tine, care sunt cele mai iubite minuni din viață?

Ekaterina Jarkova

Sursa

error: Content is protected !!