(FOTO) Flori din piatră? Par atât de reale! Creațiile irepetabile ale lui Carl Faberge

Când e vorba de Carl Faberge, primul lucru care îți vine în minte sunt ouăle de Paște create cu multă pasiune și recunoscute în toată lumea. Totuși, nu mai puțin prețioase sunt și florile sale realizate din pietre semi-fine, făcute cu multă modestie și eleganță – adevărate bijuterii.

Pentru lucrările sale, Faberge a folosit o varietate de pietre fine de diferite culori. El a descoperit și apreciat pietrele din Ural, Siberia, Caucaz și a început să lucreze cu ele, învățând cum să le schimbe nuanța, culoarea pentru a obține florile dorite. Marele Maestru a posedat multe secrete privind crearea bijuteriilor și a florilor.

Interesul său pentru flori a apărut după ce a fost într-un atelier, unde la momentul aflării lui, acolo se restaura un buchet de crizanteme produse în China. Faberge a fost fascinat de lucrările pe care le realizau chinezii, încât a decis să-și urmeze propriul vis. Iar, ulterior a început să creeze flori din pietre fine.

Trebuie de remarcat faptul că nu există copii ale lucrărilor lui Faberge, el le făcea unice. Carl Faberge nu realiza aceste creații pentru bani. El punea mai presus creația și frumusețea pe care o transmit lucrările sale. Dacă lui Faberge nu îi plăcea lucrarea care ieșea la final, el putea să o distrugă fără nicio remușcare.

Faberge a realizat și vasele în care erau puse florile. Acestea erau create din roci de cristale prelucrate după o tehnologie specială.

Una dintre florile cele mai uimitoare create de Faberge este o păpădie obișnuită, cu tulpină și frunze de jad de aur. Această păpădie transmite un sentiment de creatură fragilă.

Sursa

error: Content is protected !!