Micile minuni trăite zilnic

Erich Maria Remarque susținea că: „Numai lucrurile simple nu dezamăgesc niciodată. Fericirea se obține mult mai simplu decât crezi”.

Vise simple, frumusețe simplă, minuni simple…

Ce vă imaginați când auziți aceste cuvinte?

În simplitate este multă frumusețe, doar ceea ce e simplu – este aproape de adevăr. Este foarte important să strângi ca pe o roadă micile, frumoasele miracole zilnice.

În timpurile vechi exista o tradiție simbolică și  foarte frumoasă – sărbătoarea după strângerea recoltei. După ce fructele proaspete erau colectate de pe copaci, boabele prețioase de pe câmpuri, se organiza o mare sărbătoare, cu ospăț și dansuri.

Cu recolta adunată, lumea se hrănea toată iarna și întâmpinau primăvara. Nimănui nu-i venea prin cap să lase recolta nestrânsă pe câmpuri. Dar noi cum procedă cu alte Recolte ale noastre? Recolta vieții noastre este formată din victoriile noastre, dorințe împlinite, momentele de fericire, momentele de liniște, echilibru, mulțumiri – marile și micile minuni ale vieții de zi cu zi, minunile trăite în fiecare zi a vieții noastre.

Această Recoltă o colectați tot cu atâta dragoste și grijă, cum și pe cea din grădini? Mulți consideră că dacă nu poți atinge această recoltă, nu o poți lua în mâini, să o mănânci sau să te lauzi cu dânsa atunci nici nu se ia în calcul. Recolta materială o colectăm, dar cea emoțională, spirituală, intelectuală – o uităm. Și aceasta este o greșeală foarte periculoasă.

Cum și pentru ce să colectăm micile miracole zilnice?

În primul rând, o dată ce colectăm micile miracole, simțim și înțelegem că viața noastră nu este goală și lipsită de sens, dar este plină de evenimente, impresii, sentimente, experiențe frumoase, perspective, speranțe, vise, aventuri.

În al 2-lea rând, aceasta funcționează ca un supliment de vitamine a fericirii, ne întărim imunitatea noastră fizică și spirituală, amintindu-ne de micile miracole.

În al 3-lea rând, ne dezvoltăm capacitatea de a ne îngriji, ne explorăm dorințele și aspirațiile, ne învățăm să visăm și să observăm, că visele devin realitate.

În al 4-lea rând, atunci când ne ciocnim cu o provocare, pierdem tot sprijinul și nu știm cum să facem, noi ne întoarcem și recitim minunile colectate în trecut. Ne putem baza pe ele în momentele dificile, să înțelegem cum să procedăm, găsim puteri să trecem peste această încercare.

Cum totuși să colectăm aceste minuni?

Alege un caiet de notițe și un pix pe placul tău, așează-te comod și notează-ți toate micile bucurii care le ai. Formează o tradiție și alege o zi (ex. Anul Nou, Crăciunul, Ziua de naștere) în care vei reciti tot ce ați scris. Include în listă toate succesele tale, toate minutele în care ai râs cu poftă, momentele de liniște.

Găsește în fiecare zi timp pentru lucrurile care îți place să le faci. Să servești o cafea pe terasă, dimineața pe răcoare, să citești câteva rânduri din cartea preferată, să mergi la biserică pentru a citi o rugăciune sau orice altceva ce îți aduce liniște și fericire interioară.  

Sursa: sobiratelzvezd.ru

error: Content is protected !!