Iată cele 7 Mici obiceiuri care îți fură din fericire

Învață să te apreciezi. Asta înseamnă că trebuie să lupți pentru fericirea și liniștea ta.

Ieri după-amiază la o cafenea locală m-am întâlnit cu o veche cunoștință. Mi-a arătat ultimele ei proiecte de designer grafic. La un moment dat, laptopul a emis un sunet suspect, apoi pe ecran au apărut benzi în alb-negru și s-a stins. Ne-am dat seama ce s-a întâmplat după mirosul de cabluri arse.

Am luat calculatorul pentru a-l cerceta și am descoperit imediat care a fost problema. Partea de jos era complet umedă și chiar lângă el, stătea un pahar de apă răsturnat. Noi privind atent imaginile și fiind absorbiți de discuție nu am observat, cum chelnerul a pus paharul de apă exact în spatele calculatorului.

Da, se mai întâmplă uneori și așa. Suntem, de obicei, supărați pe destin când avem un ghinion. Dar prietena mea m-a înviorat, spunându-mi că dimineață a copiat proiectul pe un stick.

Am rămas uimită de reacția ei. Majoritatea oamenilor își pierd calmul de la lucruri neînsemnate. Dar uite sunt oameni, care și în cele mai neplăcute situații din viață nu își pierd speranța. Nimic nu le strică dispoziția și optimismul.

Trebuie să învățăm un adevăr simplu: trebuie să renunțăm întotdeauna la ceea ce ne aduce stres, emoții negative și ne descurajează.

Nu vă concentrați asupra problemelor, pentru că viața este plină de momente frumoase și minunate. Fiecare zi e mică poveste, cu început, miez și apus de soare. Toate obstacolele pot fi depășite cu zâmbet și atitudine corectă.

Oare chiar nu te-ai epuizat să lupți cu problemele nerezolvabile? Tot ce este negativ și nu te mai menține energetic și entuziasmat trebuie evitat. Acțiunile voatre vă determină viitorul.

1.Vă asumați cele mai neînsemnate probleme

Liniștea interioară apare atunci când respirați adânc și nu permiteți problemelor să vă asalteze. Starea de spirit depinde de mulți factori. Uneori, cele mai neînsemnate probleme sau neplăceri ne afectează enorm. Cum putem să le depășim? În primul rând, totul depinde de atitudinea noatră față de lucruri. Dacă păstrăm calmul și optimismul, atunci vom croi în jurul nostru această aură pozitivă. Dacă ne supărăm de la fleacuri, atunci vom fi permanent dezamăgiți și stresați. Starea ta interioară depinde numai de tine!

2.Așteptați ca ziua să fie ușoară și totul va decurge conform planurilor dumnevoastră

Nu există zile ușoare, mai ales, când lucrați la un proiect nou. Provocările se țin lanț și pentru a atinge un obiectiv trebuie să depuneți eforturi maxime. Zilele pot fi productive sau nu. Dacă din start ne programăm că totul va fi ușor, atunci la apariția primului impediment o să vă stresați.

Peste ani o să vă amintiți cele mai furtunoase zile, cu cele mai multe emoții și cele mai deosebite experiențe. Zilele neutre, fără multe griji trec și nu se transformă în amintiri valoroase.

Nu așteptați ca totul să fie ușor. Da, în fiecare zi depunți efort maxim pentru a vă atinge obiectivele. Vei fi uimit câte posibilități ai.

3.Dorința ca toate eforturile să fie realizabile

Fiecare dintre noi este un mic perfecționist. Ce trebuie să înțelegeți este că anume acest perfecționism, stabilește etichete prea înalte și vă împiedică să atingeți obiectivele dorite. Gândirea productivă poate fi distrusă, când realizați că perfecțiunea este inaccesibilă. Din această cauză o să simțiți nemulțumire și regres.

Dacă simțiți că stați pe loc, luați o pauză și reflectați. Gândiți-vă la diferența dintre munca grea și perfecționism.

4.Incapacitatea de a trăi prezentul 

Nu crezi că e ciudat cum funcționează viața? Vrei ceva, lucrezi pentru asta mult timp, așteptați, așteptați și iarăși lucrați pentru alte scopuri…totul este la infinit. Ai impresia că mereu ești în așteptare și uiți să trăiești momentul.

Cum putem evita acest sentiment de confuzie?

Trăind și bucurându-ne de prezent. Viața este o călătorie și niciodată nu știi ce se va întâmpla mâine. Important să fim deschiși pentru noi încercări și oportunități.

5.Nu aveți încredre în propria personă

Dacă des vă descurajați cu fraze precum: ”NU POT” ”NU MERIT” atunci asta veți obține. Oamenii siguri mereu au grijă la ce vorbesc. Acțiunile trebuie să fie întărite de gânduri frumoase și pozitive, care vă motivează. Inspirația vine din interior.

6.Aveți așteptări mari de la oameni

Dacă te aștepți ca ceilalți oameni să fie buni, cinstiți și curtenitori ca tine ai toate șansele să te dezamăgești. Nu crede că toți oamenii te tratează așa cum tu îi tratezi pe ei. Nu toată lumea are inimă bună ca a ta. Fii pregătit pentru asta.

7.Vă limitați la rigori stricte

Cine își controlează în exces viața va suferi dacă ceva nu merge conform planului. Nu vă impuneți limite inexistente. Debarasați-vă de frici și inacțiune. Nu vă opriți niciodată din visare și explorare, asta e atât de uimitor.

Indiferent de ce faceți, aveți grijă să trăiți viața la care a-ți visat. Nu vă axați pe probleme și griji, pe trecut și stres. Liniștea și fericirea sunt constante care merg cot la cot. Toate evenimentele din viața noatră sunt importante, dar necesită abordare specială. Atitudinea este totul. Fiți înțelepți, prudenți și relaxați.

Scrisoarea lui Marc Chernoff