Metoda doctorului Deepak Chopra: Gimnastica care te ajută să îți recuperezi vederea!

E posibil să îți restaurezi vederea pierdută fără a purta ochelari sau intervenții chirurgicale? E posibil, dacă practici un antrenament sistematic în combinație cu o odihnă bună a ochilor. Una dintre metodele unui astfel de antrenament este gimnastica de restaurare a sănătății ochilor, pe care o poate efectua fiecare.

Dezvoltarea tehnologiilor moderne, în principal tehnologia computerizată, a oferit omenirii un impuls puternic pentru a avansa și, în același timp, a crescut semnificativ solicitarea excesivă a organului văzului. Nu este surprinzător că recuperarea vederii a devenit una dintre problemele actuale urgente. Un complex special pentru sănătatea ochilor a fost dezvoltat de Dr. Deepak Chopra.

De ce este necesară gimnastica pentru vedere?

Râzpândirea largă a patologiei vederii se datorează obiceiurilor noastre proaste. Majoritatea oamenilor ignoră regulile de bază de igienă a ochilor, se concentrează mult timp pe obiecte amplasate aproape: ecranul computerului, smartphone-ul, cărți.

O astfel de încărcare excesivă duce adesea la o scădere a flexibilității musculaturii oculare și dezvoltarea patologiilor vederii. Pentru a evita acest lucru, trebuie să le oferi ochilor odihna atât de necesară în mod periodic și, cel mai eficient, să efectuezi în mod regulat exerciții pentru ochi.

Gimnastica pentru ochi de la Dr. Chopra

-Închide ochii și întoarce-i spre soare timp de 15-20 de secunde;

-Continuând să îți ții ochii închiși, întoarce încet capul spre soare și înapoi;

-Pentru a antrena mușchii interni ai ochiului responsabili de focalizare, privește un obiect de aproape și apoi în depărtare: întinde brațul în față și privește-ți degetul, după care privește spre orice obiect îndepărtat la orizont. Repetă de 15 ori, încercând să nu îți încordezi vederea;

-Clipește repede timp de 30 de secunde;

-Privește în sus și spre stânga și fixează această linie vizuală timp de 15 secunde;

-Privește în jos și în stânga și fixează această linie vizuală timp de 15 secunde;

-Privește în sus și spre dreapta și fixează această linie vizuală timp de 15 secunde;

-Privește în jos și spre dreapta și fixează această linie vizuală timp de 15 secunde;

-Uită-te la vârful nasului tău și fixează această linie vizuală timp de 15 secunde;

-Privește în jos, spre podea timp de 15 secunde.

-Privește în sus și spre interior, încercând să direcționezi privirea către zona dintre sprâncene și să fixezi această poziție a ochilor pentru 15 secunde.

Nu este dificil să efectuezi o astfel de gimnastică și o poți practica oriunde. Încearcă să găsești cel puțin câteva minute pentru aceste exerciții în timpul zilei și, de asemenea, nu uita să faci periodic o pauză în timpul muncii care necesită o încordare a ochilor și să treci la un alt tip de activitate.