Mesajul de încurajare lăsat de Stephen Hawking tuturor celor care suferă de depresie!

Renumitul fizician și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani – Stephen Hawking, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Principalele domenii de cercetare ale talentatului savant au fost cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică.

Dar, Hawking nu numai că a fost unul dintre cei mai mari fizicieni ai timpului nostru, dar a avut întotdeauna de spus cuvinte de inspirație pentru toți cei care îl admirau și îl ascultau. Astăzi, ne-am dori să ne îndreptăm atenția spre cuvintele înțelepte și motivaționale pe care le-a adresat savantul celor care trec prin perioade grele.

În data de 7 ianuarie, 2016, în cadrul conferinței „Reith Lecture”, organizată la Royal Institute din Londra, Stephen Hawking a adresat acest mesaj emoționant tuturor persoanelor care suferă de depresie:

„Mesajul acestei prelegeri se referă la faptul că găurile negre nu sunt atât de negre precum sunt prezentate. Nu sunt închisori eterne, așa cum s-ar fi crezut. Lucrurile pot ieși dintr-o gaură neagră în exterior și posibil chiar în alt univers. Deci, dacă simți că ești într-o gaură neagră, nu renunța, există o cale de ieșire… 

Nu uita să privești în sus la stele și nu în jos la picioarele tale. Încearcă să înțelegi ceea ce vezi și să te întrebi: Ce face ca universul să existe? Fii curios. Și oricât de dificilă ar părea viața, există întotdeauna ceva ce poți face și în ce poți reuși. 

Este foarte important să nu lași mâinile în jos!”

Fiind un om care a depășit obstacole incredibile și a trăit o viață atât de curajoasă și uimitoare, acest sfat nu ar putea fi oferit de cineva mai bun ca el.

La doar 22 de ani, profesorul Hawking a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, iar medicii i-au spus că mai are de trăit încă 2 ani.

La același eveniment, fiica sa Lucy a ținut să remarce abilitățile mentale incredibile ale tatălui său, dar și pe cele intelectuale și emoționale.

„El are o dorință de invidiat de a continua, pentru asta își convoacă toate rezervele, toată energia, toată concentrarea mentală și acestea îl ajută să-și atingă scopul – de a merge înainte.”

De asemenea, profesorul Hawking a spus că a învățat să aprecieze ceea ce a avut:

„Deși am avut nefericirea să fiu diagnosticat cu această boală, am fost foarte norocos în aproape toate celelalte. Am avut norocul să lucrez în fizica teoretică într-o perioadă fascinantă și este unul dintre puținele domenii în care handicapul meu nu a fost un mare neajuns. 

Este foarte important să nu devii furios, indiferent cât de dificilă ar părea viața, deoarece poți pierde orice speranță dacă nu mai ești capabil să râzi de tine și de viață în general.”