Medicii au explicat cum menta afectează starea organismului: 5 efecte, de care ai nevoie să știi

Majoritatea dintre noi știu despre efectele calmante ale mentei. Ea este un remediu bun contra stresului și a insomniei.

Cercetările au arătat că aceasta nu este nici pe departe unica sa proprietate. Menta este benefică pentru întărirea întregului organism, pentru aspectul fizic și pentru scăderea în greutate.

Menta stimulează pierderea kilogramelor și îmbunătățește digestia

Oamenii de știință au dovedit că menta ajută la stimularea procesului de scădere în greutate din contul schimbului de energie ridicat la nivelul mușchilor. Pe lângă asta, menta reduce pofta de mâncare și cantitatea de calorii consumate.

Menta produce o detoxifiere ușoară

Cu ajutorul mentei organismul poate scăpa de toxine. Frunzele acestei plante aromate îmbunătățesc digestia, elimină simtomele de greață și sunt un aliat bun în timpul dietelor, compensând insuficiența de vitamine și substanțe nutritive. Totodată, menta are acțiune coleretică și diuretică.

Menta îmbunătățește aspectul pielii

Menta are un efect benefic asupra pielii, contribuind la tonifierea și catifelarea ei. De asemenea, menta hidratează pielea, iar aplicată extern, ea curăță, reduce inflamațiile și are efect antiseptic, tratând astfel acneea.

Menta sporește productivitatea

Un studiu recent a demonstrat că este suficient doar să miroși frunzele de mentă pentru a-ți spori motivația și a te încărca cu energie. Astfel, s-a ajuns la concluzia că aroma de mentă este benefică pentru sporirea atenției, motivației și productivității.

Menta întărește părul și stimulează creșterea lui

Menta conține vitamina A, C, B12, mentol și alte substanțe nutritive, benefice nu doar pentru sănătatea, dar și pentru frumusețea podoabei capilare. Menta curăță eficient părul și pielea capului de impurități, produce un efect calmant și bactericid, reducând, astfel, iritația pielii și fragilitatea firelor. Mai mult ca atât, mentolul contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine, fapt care duce la creșterea mai rapidă a părului.